News

Keuzes maken…

Keuzes maken, het blijft lastig. Kiezen tussen een skinny en een wide-leg, kiezen tussen een Bounty en een Twix, kiezen tussen een zoete witte wijn en een rosé, kiezen tussen een kroeg en een discotheek, kiezen tussen een zonvakantie naar Spanje en een citytrip naar Londen.

Mijn broertje is ook niet goed in keuzes maken. Toen ik vroeg of hij een computerspel of een Playstation spel wilde voor zijn verjaardag, antwoordde hij meteen verwend: ‘allebei!’. Tot 10 tellend, zei ik rustig: ‘sorry, maar je moet toch écht een keuze maken’.

Diezelfde avond ging ik een avondje uit, en tja, wie kent het volgende niet? Je ontmoet een leuke jongen, van het een komt het ander en na het uitwisselen van nummers eindig je de avond met een ‘ik-ben-nu-niet-echt-hard-to-get-maar-ja-hij-is-wel-heeel-leuk’-zoen. Na deze avond slinkt je beltegoed en verheug je je alweer op het weekend om HEM te zien. Okee, meestal eindigt dit scenario met een happily ever after. Maar soms loopt niet alles zoals het zou moeten lopen..

Het weekend na ‘de kus’ loop je lichtelijk in spanning hetzelfde café als vorige week binnen en je ogen inspecteren elke centimeter om HEM te ontdekken. Dat valt nog niet mee in zo’n drukke kroeg.
Maar dan loop je niet HEM tegen het lijf maar een jongen die je kent van gezicht en op wie je al jaren stiekem een oogje hebt. Zijn sigaret stoot tegen je arm en hij biedt heel schattig ter verontschuldiging een drankje aan. Er volgt een heel gezellig gesprek en ook de nummers worden weer uitgewisseld. Dan gaan de lichten aan en de kroeg wordt gesloten. Hij probeert de avond af te sluiten met een kus maar met moeite beantwoord je deze kus niet. Lichtelijk trots op jezelf loop je naar buiten. Als je je sleutel in je fiets probeert te stoppen voel je ineens 2 armen om je heen. Het is weer potentieel date-materiaal numero 2. Dit keer beantwoord je zijn kus wel. Het stemmetje in je hoofd dat zegt dat je niet slim bezig bent, probeer je heel diep weg te stoppen.

Eenmaal op de fiets ontvang je twee sms’jes. De eerste is van HEM: ‘sorry dat ik er vanavond niet was, moest onverwachts op m’n zusje passen. Jammer dat ik je niet heb kunnen zien… X’ Glimlachend open je het volgende sms’je, het is potentieel date-materiaal numero twee! Hij schrijft: ‘Bedankt voor de leuke avond, je bent leuk! X’.

Was ik degene die zei dat je een keuze moét maken?

Door Iris