News

De date

Stel je voor: de jongen van je dromen vraagt of je met hem naar de bios wilt! Dat is natuurlijk geweldig, maar: WAT TREK JE AAN? Het is een chaos in je hoofd, alle tips van je vriendinnen ben je in één klap vergeten en alles wat je doet gaat fout! Hoe komt het ooit nog goed?

De dag van tevoren sta je te shaken op je benen. Je hoopt vurig dat er niks mis gaat, terwijl je je kast uitkamt op zoek naar dat ene shirtje waarin je er een beetje sexy uit ziet. Als je het hebt gevonden kom je erachter dat je favoriete spijkerbroek in de was zit. Gelukkig hangt er nog een andere spijkerbroek die nog wel oké is. Je hangt je kleding netjes over de stoel, zodat je morgen alle tijd hebt voor je make-up en haar, want dat zal ook wel niet meezitten.

Inderdaad: de volgende dag heb je voor jouw gevoel de ergste bad hair day van je leven. Ook heb je mega wallen en een super grote puist! Je wilt het wel uitschreeuwen, maar je bent veel te bang dat je dan je stem verliest. Aangezien toch alles fout gaat, zou dat je niet eens zo erg meer verbazen… Je holt naar de badkamer, poetst je tanden en vervolgens plens je een lading koud water in je gezicht, in de hoop dat de wallen verdwijnen. Maar nee, ze zijn er nog steeds. Je sprint weer terug naar je kamer, op zoek naar de kam. Als je hem hebt gevonden, merk je dat je je haar eerder uit je hoofd trekt, dan dat je de klitten eruit kamt.

Als eindelijk alle klitten eruit zijn, kleed je je aan. Tot overmaat van ramp merk je dat er een super grote vlek op je shirt zit. Ge-wel-dig. Met koud water probeer je het eruit te krijgen, maar dat helpt niet. Paniekerig werp je een blik in je kast: alle kleren die je hebt zijn echt niet goed genoeg voor deze geweldige dag! Toch besluit je maar een gewoon wit shirtje aan te trekken. Met de juiste sieraden ziet dat er waarschijnlijk toch wel charmant uit. Je kijkt in de spiegel; nu pas valt het je op hoe erg je haar pluist. Gewapend met een bus haarlak ga je het te lijf, ook al merk je dat dat niet echt helpt. Los haar kan je dus ook wel vergeten. Je bindt het in een nonchalante knot, wat er trouwens best leuk uit ziet. Een haarband erbij en klaar is je haar!

Trots draai je een rondje voor de spiegel. Die puist en die wallen zijn echt not done! Je pakt wat gele oogschaduw en smeert dat uit onder je ogen. Wat foundation eroverheen, en weg zijn ze. Gelukkig had je dat ergens gelezen, anders had je echt een probleem… Ook de puist valt wat minder op door de foundation. Nu je toch bezig bent, kan je meteen aan de slag met je eyeliner én waterproof mascara. Het randje om je ogen ziet er niet bibberig uit en je hebt tot je verbazing niet eens geknoeid met je mascara. Veder smeer je op je lippen een dikke laag lipgloss: je hebt immers gelezen dat jongens houden van glimmende lippen. Dan nog twee spuitjes van je favoriete parfum en klaar voor de sieraden! Je prikt twee grote, zilveren oorringen door je oren, en je doet een mooi, zilveren kettinkje om. Tot slot nog een brede, witte armband doen en een haarband in je haren en boy: kom maar op!

Voor de bioscoop zie je hem staan. Vlug kauw je op een kauwgompje, en je stapt zo rustig mogelijk op hem af. Hij heeft kennelijk al besloten dat jullie naar een enge thriller gaan, maar voor jou geen probleem: je zult toch wel niet op de film letten…
Als jullie een kaartje hebben gekocht, een lading popcorn hebben gehaald en naar de wc zijn geweest, lopen jullie hand in hand (!) de zaal in. Jullie zitten helemaal bovenaan, het beste plaatsje wat er is. Je blijft hem maar aan kijken, hij heeft ook zulke mooie ogen… Als hij terug kijkt, voel je je betrapt, dus kijk je gauw weg, naar de film. Nu je toch kijkt, probeer je het een beetje te volgen, stel je voor dat hij zo vraagt ‘wat je het beste stuk van de film vond’! Je merkt dat de film wel héél eng is, dus kruip je lekker dicht tegen hem aan. Zo blijven jullie maar kijken, naar het scherm. Na een tijdje krijg je tranen in je ogen, de film is ook nog zielig ook! Wat een geluk dat je waterproof mascara gebruikt hebt…

Als de film afgelopen is, en jullie op weg naar huis zijn, hebben jullie nog steeds niet gezoend. Maar voor jou is het al duidelijk genoeg dat jullie voor elkaar gemaakt zijn! Eenmaal thuis, sms je je vriendinnen meteen. Ook al heb je nu wel niet gezoend; je weet zeker dat dat nog komt. En binnenkort kan je vast zeggen tegen alle andere meiden: don’t touch him, he’s mine!

Door Lianne