News

Waar zijn de vlinders in mijn buik?

Ik wil weer een buik vol vlinders! Een leven vol zwijmelen en wachten op sms’jes. Een leven met de angst dat een stuk pizza je hele gezicht zal besmeuren waarvan je lover toeschouwer is. Een leven vol vlinders!

Maar… Waar zijn de vlinders in mijn buik gebleven? Bijna twee jaar geleden heb ik mijn lover Jasper ontmoet. Hij was alles wat ik wilde en het beste was dat hij dat ook in mij zag! Na twee weken scharrelen kregen we al verkering.

Vanaf het begin van onze verkering houd ik alle literatuur bij over ‘verliefdheid’. Door mijn huiswerk weet ik dat de vlinders een keer in een lange winterslaap vallen en dat verliefdheid -hopelijk!- over gaat in houden van. Hoelang die overgang duurt, is geen feit maar een gok. De één gokt na twaalf maanden, de ander na achttien. Weer iemand anders drukt mij op het hart dat de verliefdheid na vijf (!) maanden al minder wordt. Gelukkig heb ik de vijf maanden grens overschreden en kan ik jullie, tot grote opluchting, meedelen dat die mevrouw fout zat. We hebben zelfs alledrie de grenzen overschreden. Maar, die overgang is nu, na twee jaar, wel een feit aan het worden. Jasper en ik zijn elkaars wederhelftje. We kunnen niet meer zonder elkaar. Maar sinds een half jaar geleden beginnen de vlinders slaperiger te worden. En slaperiger. En slaperiger. Tot vandaag, de dag van de winterslaap.

Het begint bij mijn droom.

Ik droom van één of andere hot steamy boy wat pats boem mijn buik doet krioelen van vlinders. Ondanks dat hij mij niet wil, is de verliefdheid zo intens dat ik er naar terug verlang. Ik geniet in volle teugen van de verliefdheid voor de hot steamy boy uit mijn dromen. En dan word ik wakker. Gevloek in mijn hoofd en een gebed tot de heer hierboven om mij weer in deze fantastische droom te helpen. Voor deel twee.

Maar die komt niet. Geen geweldige boy die mijn hoofd op hol maakt. Geen onzekerheid of die boy mij wel wilt. Geen vlinders die mij de hele dag in de zevende hemel houden. Nee, de realiteit is weer een feit. Een feit zonder bergen vlinders, maar wel een feit met de zekerheid van houden van. Mijn vlinders hebben zich gevestigd in mijn mooiste dromen. Maar in het dagelijkse leven hebben zij mijn buik vaarwel gezegd.

Ik loop naar beneden en plof jammerlijk op de bank. Het verlangen naar vlinders is nog steeds aanwezig. Al is het alleen maar omdat al mijn nare of geweldige dromen een grote nasmaak achterlaten op de rest van de dag. Zo ook deze. Ik besluit vandaag fora af te struinen op zoek naar leuke jongens om mee te msn’en. Ik plan in mijn hoofd al een uitje naar een discotheek om daar met allerlei hot boys te flirten. Op de hoop dat de vlinders weer in mijn dagelijkse leven gaan fladderen.

En dan bedenk ik mij ineens waar een jongen aan moet voldoen om mijn hoofd op hol te maken. Hij moet hip zijn, dezelfde muziek als ik leuk vinden, niet arrogant zijn, niet teveel aanwezig zijn, zich mannelijk gedragen maar het liefst zonder voetbal, hij moet de stomste uitjes waarderen, hij moet creatief zijn, hij moet mijn onzekerheid aan kunnen, en last but not least, hij moet om mijn humor kunnen lachen.

Vandaag ga ik daarom iets leuks maken voor Jasper. Omdat hij zo geweldig en fijn is. Vlinders in je buik zijn fijn, maar een speld in een hooiberg vinden is moeilijk. Dus als je de speld gevonden hebt, waarom zou je die dan weer loslaten?

Door Kelly