News

Addicted or not?

‘Waar zijn vrouwen aan verslaafd?’ Als je deze vraag aan een man stelt, komen er ongetwijfeld de volgende antwoorden: schoenen, tassen, shoppen en mannen.

Toen ik nog een vriendje had, hadden we het wel eens over dit soort heerlijke verslavingen.  Natuurlijk ontkende ik glashard een verslaving te hebben. Wie wil er nu geassocieerd worden met een veel te prijzige schoenentic en een ruimteverslindende tassenverzameling waar je, als je niet uitkijkt, je nek over breekt?

Schoenen? Tien paar minstens! Onder de mooie skinny jeans, kunnen de ballerina’s natuurlijk niet ontbreken. In de winter heb je minstens twee paar mooie laarzen nodig. Om te beginnen een zwart paar, die passen onder iedere outfit. Daarnaast nog een ander paar om wat af te wisselen. Je zou gek zijn als je in hartje zomer op laarzen gaat lopen, dus dan dragen we de teenslippers. Het liefst nog met een heleboel bling bling steentjes erop. Als je thuis in je kloffie rondloopt, draag je gemakkelijke slippers en als je een chic zakendiner hebt mogen de naaldhakken niet ontbreken. Nee, wij vrouwen zijn niet verslaafd aan schoenen, het soort schoen is afhankelijk van de outfit die je die dag draagt. Dat mannen daar nu geen verstand van hebben, daar kunnen wij toch niets aan doen?

Tassen? Mannen hebben geen tassen en ze hebben er dus geen verstand van. Gisteren kocht ik een mooie witte laktas van Björn Borg. ‘Leuk!’ zei mijn vader. ‘Zeker omdat je nog geen tassen had!’ Ach, hij heeft natuurlijk gelijk. Ik weet niet eens meer waar ik al die dingen moet laten. Maar toch… hij was afgeprijsd van veertig naar twintig euro. En dan te bedenken hoe mooi hij staat als ik in de zomer met een gebruinde huid rondloop. Bovendien: als ze afgeprijsd zijn, heb je een reden om er één te kopen. Dat moeten mannen ook maar eens begrijpen!

Shoppen? Deze kan ik echt niet ontkennen. Ik durf te wedden dat er geen vrouw op de wereld bestaat die niet weet wat het woord shoppen betekent. Ikzelf ben een echte shopaholic! Aan de andere kant, wij vrouwen doen ook vaak de boodschappen. Tja, dan komen we ook langs de schoenenzaak op de hoek of de kledingzaak aan het eind van de straat. Het is niet meer dan logisch dat we daar nog even in lopen toch? Wij worden gewoon in de verleiding gebracht. Als mannen willen dat wij niet verleid worden dan moeten ze zelf maar de boodschappen doen!

Mannen denken dat een vrouw niet zonder ze kan. Zo geweldig zijn ze! Dat dachten ze, maar dat hebben ze mooi mis. Wij kunnen echt wel zonder mannen. Maar kunnen mannen wel zonder ons? Zijn het niet juist de mannen, die een vreemde, dure, prachtige, ingewikkelde en bijzonder hardnekkige verslaving hebben? Eentje die alle andere verslavingen in de schaduw zet?

Als ik straks weer een nieuw vriendje heb en dit komt ooit eens ter sprake, dan zal ik hem zeggen dat er maar één soort verslaving is. Mannen kunnen niet zonder vrouwen!

door Rianne Verwoert