News

Lente, kom maar op!

Het is zo ver! Het is weer lente! Ik stapte vanochtend mijn deur uit met mijn fiets en de zon scheen, en in de pauzes zat iedereen weer buiten op het schoolplein, en zelfs de ijsjesman heeft zijn wagentje weer voor de school geparkeerd. Aan alles is het te merken! Toen ik vanmiddag de hond aan het uitlaten was kon ik eindelijk mijn zomerjas weer aan en het voelde zo ontzettend goed! Ik heb zelfs, totaal tegen mijn principes in, keihard met mijn mp3 meegezongen!

Door de lente zie je alles weer een stuk vrolijker in. Die drie die je voor scheikunde had, wat maakt het uit, het is lente! Er komt vast nog wel een proefwerk. En dat die leuke jongen je niet terug-sms’t, nou en! Het is weer lente! Straks kunnen we weer lekker op het terras gaan zitten met een drankje en jongens spotten vanachter onze grote zonnebrillen. We kunnen weer jurkjes dragen zonder koude benen te krijgen, lekker hele middagen met je vriendinnen de stad afstruinen op zoek naar nieuwe pumps of een leuk shirtje. Wie wil dat nou niet?!

Toen ik gisteren door de regen naar huis fietste dacht ik wel anders over de lente. Ik was nogal chagrijnig door een heleboel gedoe met, hoe kan het ook anders, jongens en ook een klein beetje met school. En dan regende het ook nog eens. Dat was allemaal niet heel erg goed voor mijn humeur. Maar ja, dan bedenk ik me dat die regen ook wel weer wat heeft. Lekker onder de warme douche als je thuis komt, en daarna een warme mok thee drinken met een stukje chocolade ernaast en een goed dik boek of een leuke film. Lekker onder mijn warme fleecedeken. Dan hoor je mij toch ook niet meer klagen!

Het allermooiste aan de lente vind ik nog wel dat de lente het seizoen van de liefde is. Overal om je heen, waar je ook kijkt zie je verliefde mensen en dieren. Twee vlinders die om elkaar heen draaien, of een verliefd stelletje dat op een bankje op de kade zit. Of een oud echtpaar dat een wandeling maakt door de straten. Iedereen lijkt zo gelukkig en vrolijk door het mooie weer.

Helaas zijn er ook minder leuke dingen aan de lente. Alle die irritante insecten die je lekprikken, de ‘maartse buien’ waardoor je doorweekt op school aankomt en krolse katers die je ’s nachts uit je slaap houden. Maar dat weegt allemaal niet op tegen dat heerlijke gevoel van vrijheid dat de lente en de zomer met zich meebrengen. Picture this: jij, met een lekker ijsje, op het strand, in je meest sexy bikini en naast je een zongebruinde knappe jongen in een zwembroek. Daar verlangt iedereen toch naar inmiddels!

Misschien heb je nog wel leuke herinneringen aan de lente van vorig jaar, dan is dit het moment om die herinneringen te verversen met nog leukere ervaringen! Want de zon schijnt, de vogeltjes zingen en de bloemen en bomen staan mooi in bloei! Aan alles is het te zien, de lente is weer in aantocht! Eindelijk!

Door Fleur