News

Precies op tijd is soms te laat

Daar sta ik dan, te wachten op hem. Het is een lekker weertje, dus ik geniet in het zonnetje. Wat goed, ik ben precies op tijd. Hier heb ik nog een beetje aan getwijfeld terwijl ik op de fiets zat, maar gelukkig bevestigt de klok van het gemeentehuis mijn op-tijd-zijn. Meestal ben ik er te vroeg en moet ik nog eventjes op hem wachten, maar dat vind ik niet erg. Het overkomt me ook weleens dat ik te laat ben en dat hij dan al weg is, de zak. Zonder me hiervan op de hoogte te stellen, rijdt hij gewoon weg. Er was zelfs een keer, dat ik hem zag wegrijden en ik maar zwaaien. Hij lijkt af en toe wel een beetje blind of hij wil me niet zien, dat kan natuurlijk ook.

We spreken altijd af op hetzelfde plekje. Ik zie hem bijna elke dag. Vanaf dit plekje kan ik hem zien aankomen, dus vandaar dat het een perfect plekje is. Al vanuit de verte herken ik hem uit duizenden. Ik denk al op honderd meter afstand, misschien zelfs wel meer. Het kan wel een druk plekje zijn. Soms bevind ik me tussen tien andere mensen. Er staan natuurlijk twee bankjes, dus daarom is dat niet zo heel gek.

Maargoed, vandaag ben ik op tijd. Ik vraag me af waar hij blijft. Dit keer is hij te laat, maar ik blijf op hem wachten. Gelukkig wacht ik op een leuk plekje. Een mooi uitzicht op auto’s die voorbij rijden. Soms toeteren ze zelfs, wat attent. Achter de auto’s staan een aantal bomen, waarvan op dit moment de bladeren waaien door de wind. Pff, dat zonnetje schijnt wel erg in mijn gezicht, gelukkig heb ik mijn rode zonnebril bij me en doe ik die snel op. Hopelijk herkent hij me nog wel, ondanks deze gelaatsverandering.

Ik begin me nu toch wel een klein beetje af te vragen waar hij blijft. Hij met zijn strict-op-tijd gedrag, gedraagt zich nu toch wel erg onverantwoord. Hij rijdt weg als ik een minuut te laat ben, zelfs als ik al in zicht ben, maar nu zijn de rollen omgedraaid.  Hij laat mij wachten, dat kan toch niet? Hij kan een verklaring hebben voor z’n te laat zijn. Misschien is er een ongeluk geweest of is hij boos op me. Hij heeft me ook niet gebeld, hoewel hij dat eigenlijk nooit doet, zou je dat wel verwachten. Of is een telefoontje te veel gevraagd?

Toch maar even kijken op mijn horloge hoe laat het is. Enigszins schrik ik van welke tijd mijn horloge aangeeft, hij is namelijk tien minuten te laat. Dat is onmogelijk, hij komt nooit zo laat. Waarschijnlijk is hij al langs geweest en gewoon weggereden. Op dit moment verafschuw ik hem echt. Dit is echt onacceptabel, die bussen zijn niet te vertrouwen. Voor mij is deze keer precies op tijd zijn, toch echt te laat!

Door Marloes