News

‘s Werelds beste uitvinding

Terwijl ik mij een weg richting de keuken baan, valt mijn oog op de spiegel. Ik werp een kritische blik op mijn niet al te fashionable joggingbroek, maar bedenk me dan dat ik toch niet de bewoonde wereld in hoef en loop weer verder.

Eenmaal aangekomen in de keuken, doorzoek ik de kastjes en vind daar iets lekkers. Doel bereikt. Met mijn buit in de ene hand en een glas drinken in de andere, loop ik richting mijn computer. Ik druk op de aan-knop en plof neer in mijn favoriete stoel. Ik ga er eens lekker bij zitten, terwijl de computer al ratelend zichzelf aan het opstarten is. Het duurt niet lang en dan is het zover, een wonderlijke wereld die ook wel bekend staat onder de naam ‘MSN’, heeft zichzelf geopend.

MSN is iets, wat naar mijn idee wel afgestempeld mag worden als beste uitvinding van de 21e eeuw. Wanneer je behoefte hebt aan sociaal contact, is het er. En andersom gerekend, wanneer je er geen zin in hebt, klik je het weer weg. De mensen die je wilt spreken klik je aan en de mensen waar je "geen zin" in hebt, hoef je geen contact mee te zoeken. Om maar niet te beginnen over de bedenktijd die je hebt voordat je een antwoord hoeft te geven, die de kwaliteit van de antwoorden ook nog eens enorm verhoogt. Dit is natuurlijk hartstikke handig als je een gesprek voert met ‘die ene leuke jongen’.

Was het echte leven maar zo, denk ik dan soms. Dan kon ik voor altijd rond sjokken in mijn heerlijke, maar o zo niet modebewuste, joggingbroek. Dan kon ik de rest van mijn leven doorbrengen met mensen die ik oprecht graag mocht. Dan zou ik nooit meer domme opmerkingen maken, maar in plaats daarvan altijd iets terugzeggen wat gevat en doordacht zou zijn. Dat zou toch een geweldige wereld zijn, waarom is het dan eigenlijk niet zo?

Terwijl deze gedachte door mijn hoofd ronddwaalt, zie ik opeens, onderin mijn computerscherm, een oranje rechthoekje knipperen; iemand van mijn msn-contacten praat tegen me. Wanneer ik het schermpje aanklik, zie ik dat het een goede vriendin is, die ik al ken sinds de kleuterschool. We beginnen een gesprek en ze vraagt me of ik zin heb om komende zaterdag de stad in te gaan. En dan opeens, alsof ik het licht heb gezien, is het allemaal duidelijk. Het kwartje is gevallen, de reden waarom de mensheid niet zijn hele leven achter MSN zal zitten, schiet me opeens te binnen. Ik sta nog even een tijdje perplex na deze enorme openbaring, voor ik mijn vriendin antwoord: “ja, natuurlijk ga ik mee!”

Want ondanks dat MSN toch wel de beste uitvinding mag zijn geweest van de 21e eeuw, is er tot op de dag van vandaag nog niets uitgevonden, wat een gezellig dagje shoppen ooit zou kunnen overtreffen… toch?

Door Alique