News

The shopping cure

Het is nog maar woensdag en ik heb wat last van de midweekblues, vrees ik. Iedereen kent het wel, je hebt niet de energie van maandag (afhankelijk van de activiteiten in het weekend) die je vooral gebruikt om na te genieten van dat zelfde weekend. Maar het weekend is te ver weg om al te fantaseren over hoe geweldig het wel niet zal zijn. Dus nog geen opwindende dagdromen over dat ene geweldige feestje…

Bovendien heb ik hopen huiswerk en ik het midden van de week kan ik dat niet op dezelfde manier negeren zoals ik in het weekend wel eens durf. Er zit dus niets anders op dan een cure tegen mijn midweekblues te vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, want het weer werkt niet echt mee. Van de warme zomerzon genieten zit er nog niet in, spijtig want dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Inclusief palmbomen en hippe drankjes natuurlijk. Een beetje wanhopig probeer ik wat midweek shopping, online dan – want hier is in de verste verte geen H&M of Zara te vinden. Internetshoppen is niet zo’n goede poging, zo creëer ik alleen maar een koopverslaving en een onbetaalbare rekening. Ik droom dan maar wat verder over die eerder vermelde palmbomen. Gratis en voor niets. Stel je voor dat je onbeperkte middelen zou hebben om te shoppen, zou je geluk te proberen kopen in de vorm van een goed gevulde kleerkast? Ik zou het alvast proberen. Stiekem maakt een nieuw item me wel gelukkig. Ik weet wel dat het maar een ‘ding’ is en dat ik het niet nodig heb, maar welk meisje kan weerstaan aan een paar fashionable (en waarschijnlijk onmogelijke) pumps? Het lijkt misschien gek want misschien zijn die pumps volgend seizoen weer helemaal uit, toch zijn ze zo geweldig. Vooral als ik dan met die nieuwe pumps naar een feestje gaat, dan voel ik me helemaal geweldig. Maar mode is dan wel mijn enige hobby en passie.

Mode maakt me gelukkig, het maakt de meeste van jullie vast ook happy. Natuurlijk mag je niet overdrijven, het is niet de bedoeling dat je elke maand je zakgeld of loon opdoet in de winkelstraat en nog steeds het gevoel hebt dat je niet genoeg kleren hebt gekocht. Dan ben je eerder klaar voor Shopaholics Anonymous dan een beetje feelgood shopping, want toegegeven, het kan verslavend werken, net omdat het zo leuk is. Dan wil je vast elke keer meer en meer zonder echt blij te worden van die al die leuke spullen. En dat is toch een beetje zonde van de moeite, niet? Verstandig kopen is de boodschap!

In mijn geval heb ik alles onder controle, geen verslaving, maar wel leuke spullen – de beste manier om nagenoeg elke soort blues tegen te gaan. Ik geef het graag toe, ik krijg het altijd een beetje warm van binnen als ik mijn kleerkast zie. Mooie kleren geven je ook een zelfverzekerder gevoel en dat straal je uit. En tegen de uitstraling van een zelfverzekerd persoon kan niets en niemand op!

door Stella