News

Quirine: mijn eerste twee weken als stagiaire

Ik ga jullie wat vertellen over mijn eerste twee weken als stagiaire bij Girlscene. Nooit gedacht dat ik al zoveel zou meemaken!

Maandagochtend: mijn wekker ging al lekker vroeg, namelijk om 6.30! Ik moest er natuurlijk goed uitzien dus had ik alle tijd om te douchen, om te kleden en op te tutten. Daar ging ik dan; ik had er heel erg veel zin maar ik was ook wel een beetje zenuwachtig.
Dat bleek helemaal niet nodig te zijn want Monique was meteen super enthousiast en stelde me meteen op mijn gemak. Ik installeerde me op mijn plekje en even later kwam de andere redactrice binnen: Danique.

We konden het meteen goed vinden want we blijken allebei dezelfde opleiding te volgen. Alleen zit Danique een jaartje hoger en zij werkt hier nu paar keer per week als redactrice. Ik mocht meteen mijn eerste artikel schrijven, ik moest mezelf namelijk introduceren aan de lezeressen van Girlscene. Ik wil iedereen nog bedanken voor de lieve berichtjes. Ik voelde me meteen erg welkom op de site!

Welkom! 😉

Later die middag liet Monique me ‘de kast’ zien: in de kast liggen allemaal overige beautyspulletjes, boeken, luchtjes en nog veel meer die Girlscene krijgt toegestuurd. Alles in deze kast mag je meenemen. Ik keek mijn ogen uit! Als al deze spullen al ‘over’ zijn, hoeveel moeten ze dan wel niet toegestuurd krijgen? Daar kreeg ik al snel antwoord op: iedere dag komen er postbodes langs die pakketjes voor Girlscene hebben. Zo ben ik nu al luchtjes, heel veel make-up, dvd’s en boeken rijker. Wat een baan!

Tot slot heb ik die dag nog meer artikelen geschreven en zijn we aan het eind van de dag even een ijsje gaan halen. Een super eerste dag, dus!

Dinsdag ontmoette ik Shelley voor de eerste keer. Shelley was de vorige stagiaire en moest nog een paar dagen inhalen. We hebben de hele dag leuke artikelen geschreven en daarnaast werden we uitgenodigd om de volgende dag een persconferentie bij te wonen over een nieuwe afslankmethode.

Woensdag gingen Shelley en ik naar de introductie van deze afslankmethode in Amsterdam. Ik had er veel zin in, deze uitstapjes zijn toch wel het leukst aan dit werk. De dag zou gepresenteerd worden door Inge de Bruijn. Toen we aankwamen kregen we meteen gezonde sapjes voorgeschoteld. Het was vrij rustig maar we hebben toch enkele BN’ers gespot. Aan het einde van de conferentie hadden Shelley en ik nog veel vragen. Die vragen wilden we natuurlijk aan Inge de Bruijn stellen. Dat ging niet zo makkelijk als gedacht maar uiteindelijk kregen we haar toch te spreken! We hebben een erg leuke ochtend gehad. Ook kreeg ik mijn eerste goodiebag mee naar huis!

De eerste week vloog verder voorbij. Ik heb hier op de redactie al meer geleerd dan de twee jaar op mijn studie. Ook heb ik een paar keer erg verbaasd gekeken naar wat er allemaal binnenkomt voor Girlscene. Zo kreeg Monique zelfs een fiets om uit te proberen! Wel moet ik erg wennen om zolang achter de laptop te zitten. Het is een stuk vermoeiender dan ik had verwacht, het weekend was dan ook erg welkom.

Maandag begon weer een nieuwe dag op de redactie. Er was veel make-up binnen gekomen en ik heb dan ook daarover artikelen geschreven. Monique vroeg of ik zin had om met Danique mee te gaan naar een interview van een nieuwe schrijfster. Dat leek mij natuurlijk erg leuk.  

Woensdag gingen Danique en ik dus een nieuwe schrijfster interviewen: Ilse Spall. Zij heeft vorig jaar de Chicklit wedstrijd gewonnen met haar boek Hollywood. Omdat haar boek bijna uit komt, mochten wij haar interviewen. Dit was echt super leuk en leerzaam om te doen. Danique stelde de vragen en schreef alles op. Terwijl Danique dat deed, kon ik goed doorvragen en alles over Ilse te weten komen. Binnen een halfuur waren we klaar en gingen we snel naar de redactie om alles uit te werken. Dat kost een hoop werk! Om een interview van een half uur uit te werken ben je al snel tweeënhalf uur bezig.

Donderdag was een rustige maar leuke dag. We krijgen namelijk make-up van Dr. Hauschka binnen. Echt super mooie make-up waarover ik een artikel ging schrijven. En ja, ik mocht ook een deel van het make-up houden…

Monique kreeg een persbericht binnen van het sieradenmerk Buddha to Buddha. Zij gaan namelijk een boek uitbrengen vanwege het 12,5-jarige bestaan. En dit vierden ze door voor de pers een meditatieles te organiseren. Nou had ik nog nooit gemediteerd… ik was hier dus erg nieuwsgierig naar!

Vrijdag ging ik naar de meditatieles. Ik vond het best spannend omdat ik hier alleen naar toe ging en ik nieuwe mensen zou ontmoeten. Ik ging naar het kantoor van de oprichter, eigenaar en designer van Buddha to Buddha: Batul. Batul is zelf een boeddhist en dat was ook te zien. Het hele kantoor was erg rustgevend ingericht met allemaal spirituele spullen. Ik heb even door het boek heen gebladerd en het zag er erg indrukwekkend uit. In het boek zaten veel mooie foto’s van over de hele wereld, het leek wel een groot moodboard. Na wat gedronken en gekletst te hebben met verschillende mensen, begonnen we aan de meditatieles. We moesten eerst 15 minuten onze lichamen los schudden, met onze ogen dicht, terwijl er rustige muziek op stond. Ik kon het toch niet laten om af en toe even te gluren naar de buren en dat zag er erg grappig uit. Sommige waren hier al zo te zien bekend mee en gooiden letterlijk alle remmen los. Echt hilarisch om te zien. Ik moest het zelf dan ook maar echt proberen. Ik sloot me ogen en schudde mijn lichaam los. Het ging best goed al zeg ik het zelf!
Daarna moesten we 15 minuten op een poefje op de grond zitten. Als het goed was ‘voelde je de energie door je lichaam stromen’. Het enige wat ik voelde was dat mijn voet sliep en dat het poefje niet erg lekker zat…
Na het zitten moesten we 15 minuten op de grond gaan liggen. Dat was wel lekker ontspannen. Totdat de muziek uitging en je hoofd moest leegmaken; er lagen namelijk mensen te slapen en zelfs te snurken! Zou goed kon ik me nou ook niet concentreren om echt in slaap te vallen…
Na deze meditatieles had ik het gevoel alsof ik net wakker was geworden. Ik ging een kopje thee drinken en wat eten. Tot slot kreeg ik nog een goodiebag mee, met onder andere een soort gel dat de pijn verlicht bij gewrichten.

Terug op de redactie werd er een grote schoonmaak gehouden. Ik ben nu veel dvd’s, boeken, een tas en andere frutsels rijker! Deze week vloog weer erg snel voorbij en heb ik het erg naar mijn zin gehad.

Zoals jullie lezen heb ik me mijn eerste twee weken erg goed vermaakt. Ik heb nu al veel geleerd dan ik had verwacht. Ik ben erg blij dat ik hier op mijn plek zit en kan niet wachten om nog veel meer mee te maken!

Liefs,
Quirine