News

Danique: naar Verona voor Letters to Juliet!

Monique legde mij vorige week de vraag voor of ik Amanda Seyfried (bekend van Mean Girls, Mamma Mia, Dear John), Christopher Egan (bekend van Resident Evil:  Extinction) en Gael Garcia Bernal (bekend van Babel, met o.a. Brad Pitt) wilde interviewen, naar aanleiding van hun nieuwe film Letters to Juliet. Deze kans kon ik natuurlijk niet laten liggen… en besloot deze dan ook met beiden handen aan te grijpen! En wat deze kans nog mooier maakte was dat het interview niet in ons kikkerlandje plaatsvond, maar… in het zonnige en romantische Verona!

Met mijn trolley ingepakt met natuurlijk weer te veel kleding, maar wel netjes onder de 20 kilo gehouden, stond ik op Koninginnedag om 12 uur op Schiphol. Het voelde wel vreemd de oranjegekte niet mee te maken, maar ik kreeg er iets geweldigs voor terug! Na nog wat tijdschriften gekocht te hebben, kon de reis samen met nog twee andere redactrices beginnen.

Eenmaal aankomen na een vliegreis die als een flits voorbij ging, pakten we een taxi richting het hotel Accademia. Dit was echt een super hotel: midden in het centrum, lekker ontbijt, een heerlijke slaapkamer en douche.

Gesetteld in onze kamers kon de zoektocht naar de internationale persmeeting beginnen. We kwamen er al snel achter dat alles op loopafstand lag, we gingen dan ook te voet op pad. ‘s Avonds vond er een proeverij plaats van heerlijke Italiaanse specialiteiten: verschillende kazen, wijnen en pasta’s. Om niet de overheerlijke toetjes, zoals (chocolade)koekjes en taartjes, te vergeten!

Na heerlijk gegeten te hebben, pakten we een terrasje op het romantische pleintje Piazza Erbe. Hier maakte ik voor het eerst kennis met Spritz Apperol. Een overheerlijk drankje, dat typisch het geval van Rivella is: ‘Een beetje vreemd, maar wel lekker’. Het proefde een beetje bitter, maar tegelijkertijd ook zoet. Een echte aanrader, mocht je naar Italië gaan!

Rise and shine! Dag twee was aangebroken: het interview met Amanda Seyfried en Christopher Egan. Na een onrustige nacht, alles goed over de acteurs bestudeerd te hebben en met leuk bedachte vragen, zat ik goed voorbereid te wachten tot het interview zou plaatsvinden. Zenuwachtig? Natuurlijk, maar het waren gezonde zenuwen die ik gelukkig onder controle kon houden.

Voordat het interview plaatsvond, maakte ik van de vrije tijd gebruik en maakte ik een verkenningstocht door Verona. Denk hierbij aan het balkon van Romeo en Juliet, de smalle straatjes en de mooie huizen. Hier en daar moest er natuurlijk ook geshopt worden. Na wat leuke dingen gekocht te hebben, volgde ik mijn weg richting het hotel Baglioni, waar de interviews plaatsvonden.

Hierboven zie je de Letters to Juliet, echt overal waar je kijkt zie je duizenden briefjes gericht aan Juliet. Een traditie in Verona!

Wachtend tot mijn naam geroepen werd, gierden de zenuwen door m’n lichaam. Mijn naam werd geroepen en ik volgde de persdame naar de interviewkamer. De kamer was verdeeld in twee interviewruimtes, waar aan de ene kant Amanda Seyfried zat, en aan de andere kant Christopher Egan een interview gaf. Met nog acht andere journalisten wachtten we geduldig op de aankomst van de acteurs. En daar was Amanda Seyfried, nog mooier in het echt dan op het witte doek! Rillend van de kou en met een flinke jetlag gaf ze het interview. Doordat ze zich niet lekker voelde praatte ze een beetje zacht, waardoor we haar haast niet konden verstaan. Dit kwam ook door de luidruchtige stem van Christopher Egan aan de andere kant van de ruimte. Niet alleen wij merkten dit op, ook Amanda had het door, waarop ze naar de andere kant van de kamer schreeuwde: ‘Chris, stop being so funny!’. Ondanks de vele journalisten, was het mij toch gelukt om een aantal vragen binnen de 25 minuten te stellen.

Toen vond de wisseling plaats, en verscheen om het hoekje Christopher Egan. Ik kan je één ding vertellen, ik viel bijna van m’n stoel… zo leuk is hij in het echt! Zijn Australische accent en spontane lach maakte het totaalplaatje compleet. Laat ik het erop houden dat hij in werkelijkheid heel anders uitziet dan op tv. Maar smaken verschillen natuurlijk… 😉
Tijdens het interview vroeg ik of hij ook in de ware liefde gelooft, of hij romantisch aangelegd is en wat je als meisje moet doen om bij hem in de smaak te vallen. Hier gaf hij erg leuke antwoorden op, die je binnenkort in het interview op Girlscene.nl zal teruglezen.

De derde en laatste dag alweer. Het weekend ging echt te snel voorbij. Na wat geshopt te hebben (ik heb echt geweldige killer heels gescoord!), begon ik met het voorbereiden van het laatste interview met Gael Garcia Bernal. Om half 12 werd ik met nog zeven andere journalisten het hotel binnen geroepen. De knappe Mexicaanse Gael kwam na een korte break de kamer in en het interview kon beginnen. Hij gaf erg leuke antwoorden op de gestelde vragen en hij had geen moeite met het beantwoorden van privévragen. Na het interview heb ik ter afsluiting nog heerlijk in het zonnetje van een laatste Spritz Apperol genoten. Eenmaal terug in het hotel heb ik alles ingepakt en ben ik door een Lancia, de bekende auto uit de film Letters to Juliet, opgehaald en naar het vliegveld gebracht.

Na een onrustige, korte vlucht kwam ik weer in ons regenachtige kikkerlandje aan. Ik moet zeggen dat ik het warme weer wel miste, maar ik was ook blij om in m’n eigen bedje te liggen… Al met al vond ik het echt een leerzame en leuke trip, dat zeker voor herhaling vatbaar is! Binnenkort worden de interviews gepubliceerd, dus houd de site in de gaten!

door Danique