News

Quirine: m’n stage bij Girlscene deel 2

Door de leuke reacties (bedankt!) op mijn column twee weken geleden, ga ik nu iedere week een column schrijven over hoe het er hier op de redactie aan toe gaat en wat we meemaken!

Vorige week dinsdag hadden we een meeting met twee meiden en een stagiaire van Dance4life. Dance4life is een organisatie die strijdt tegen Hiv en Aids. Ze werken veel met scholen samen en organiseren een heleboel andere dingen om dit probleem onder de aandacht te brengen. Hieraan wil Girlscene natuurlijk meewerken! Het was een erg leuke en inspirerende meeting met veel ideeën die voor beide partijen interessant zijn. Jullie zullen de aankomende tijd ook regelmatig wat lezen over Dance4life.  

Woensdag heb ik over de Lady Gaga Mac Lipstick geschreven. Eerst moest die natuurlijk uitgetest worden. Dit vind ik toch altijd wel één van de leukste dingen om te doen, make-up uit proberen!

Donderdag waren Danique en ik uitgenodigd om naar een hair event van Procter & Gamble te gaan. De haarmerken die onder P&G vallen, zijn onder andere: Wella Flex, Herbal Essences, Braun en Head & Schoulders. Hier hadden we erg zin in!

We werden verwacht bij Strand Zuid. Daarvoor moesten we naar een industrieterrein achter de Amsterdam RAI. Ik had nooit gedacht dat daar zo’n hippe ‘strandtent’ te vinden zou zijn! Er is daar namelijk een strand nagebouwd inclusief ligbedden en loungebanken waar al jongeren lagen te zonnen. Wij kregen er helemaal het zomerse gevoel bij, er worden namelijk daar ook regelmatig feestjes gegeven. Het was super lekker weer en het evenement vond plaats in het restaurant.

In het restaurant stonden allemaal standjes met de producten. Toen we naar binnen gingen, werden we meteen overvallen door verschillende mensen. Iedereen wil natuurlijk dat wij éérst bij hun producten komen kijken!

Wij gingen mee naar het Wella Flex standje. Wella heeft nieuwe haarproducten, Style & Shine, en die wilden ze graag op ons uittesten. Omdat Danique haar haren erg mooi had opgestoken, was ik de ‘pineut’ om plaats te nemen op de stoel.
Mijn haren werden onder handen genomen door een mannelijke Italiaan die met een zwaar accent Engels sprak. Mijn haar zat in een rommelige knot op mijn hoofd en was nog nat van de douche. Het eerste wat de kapper deed was kammen! Één ding wat je nooit bij mijn haren moet doen is kammen, dan wordt het namelijk één grote pluisbal. En die avond was het Koninginnenacht! Als dat maar goed zou komen…

Uiteindelijk zat ik wel een halfuur (!) in die stoel en werden mijn haren eerst gestyld, toen gekruld, weer uitgekamd, toen weer krullen erin, weer uitgekamd en uiteindelijk kreeg ik de ‘Valentino look’. De kapper had hele verhalen maar daar verstonden Danique en ik niks van… Ondertussen kwamen er steeds meer mensen bij om te kijken en foto’s te maken. Erg leuk! Het resultaat was mooi geworden en het bleef zelfs die avond zitten!

De nieuwe lijn van Wella Flex

Het resultaat van het kammen van mijn haar

De krul ging er weer in..

Tadaa! Het eindresultaat.

Daarna deden we mee aan een quiz van Head & Shoulders. En hoera: die wonnen wij! We kregen een hoofdmassage apparaat als cadeau, erg fijn! Verder waren er lekkere en luxe broodjes, salades, koekjes en sapjes aanwezig. Goed geregeld!

Danique met haar sapje

Na een tijd gingen we naar terug de redactie. Maar eerst kregen we een goed gevulde goodiebag mee! In de strandtas die we kregen, zat onder andere de Braun borstel, de nieuwe lijn van Herbal Essences, de nieuwe lijn van Wella Flex, en twee shampoos van Head & Shoulders. En verder veel informatie over deze producten. Het was een geslaagde dag!

Vrijdag was iedereen vrij om lekker Koninginnedag te vieren en daarna natuurlijk weekend.

Het was weer een super leuke en leerzame week en ik wen ook steeds meer om uren achter de laptop te zitten.

Tot volgende week!

liefs,
Quirine