News

Quirine: m’n stage bij Girlscene deel 4

Hallo lezeressen van Girlscene!
Dit is alweer m’n zesde week als stagiaire en de tijd vliegt echt voorbij: ik ben alweer over de helft! Ik weet nu al dat ik het ga missen. Maar goed, eerst ga ik jullie vertellen wat ik deze week gedaan heb, die ik tot nu toe het leukst vond.

Maandag werkte ik op de redactie en redactrice Danique was er ook. Het was lekker weer die dag dus ’s middags zijn we de stad in gegaan om streetstyle foto’s te maken. Hier keek ik al lang naar uit: lekker door Amsterdam lopen met de camera, opzoek naar leuk geklede meiden. Op een gegeven moment waren we een meisje aan het fotograferen en we stelden wat vragen, toen Danique ons volgende ‘streetstyle slachtoffer’ had gespot. We zetten een sprintje in om dit meisje in te halen en op de foto te zetten. Het was een erg leuke middag.

Streetstyle

Dinsdag was een rustig dagje en heb ik op de redactie gewerkt. Woensdag daarentegen was druk en hectisch! Jullie hebben vast al het een en ander gelezen over de aankomende GirlsFair en vandaag gingen we daarvoor een ‘teaser’ filmpje opnemen. Het idee achter dit filmpje is dat de kijker ‘geteased’ wordt voor dit evenement. Monique, ik en een paar andere meiden werden om 13.00 bij Club Home verwacht, waar het gefilmd zou worden. We werden in de make-up gezet en ook onze haren werden gedaan. Ik vond het echt super gaaf om te doen! Je ziet binnenkort het resultaat op de site!

girlsfair

girlsfair

Om 18.00 waren we klaar maar mijn dag was nog niet afgelopen: ik ging namelijk om 19.00 naar de beautyschool van beautyketen Lush. Ik was daar aanwezig met nog zes andere meiden. We werden in twee groepen verdeeld: de ene groep begon met de workshop over gezichtsverzorging en de andere groep begon met de workshop over voet- en lichaamsverzorging.
Ik begon met de workshop over gezichtsverzorging. We kregen veel informatie over de nieuwste producten van Lush en we mochten ook zelf dingen uittesten. Maar eerst werden onze gezichten schoongemaakt (wat bij mij wel nodig was omdat ik nog helemaal onder de make-up zat van de opname) en we kregen een massage. Ik had stiekem gehoopt dat we door de medewerkers werden gemasseerd maar helaas, we moesten het bij elkaar doen. Dat vond ik toch wel apart; om een vreemde opeens in haar gezicht te masseren en zij bij mij. Maar goed, ik zette me er gewoon overheen en het was eigenlijk best rustgevend!

Daarna werden de groepen geswitcht en kregen we de workshop over voet- en lichaamsverzorging. Onze voeten werden eerst heerlijk vertroeteld: namelijk in een voetenbadje met bruisballen. Deze keer werden onze voeten wél door de medewerkers gescrubt en gemasseerd. Verder heb ik veel lotions en andere producten getest en het rook allemaal heerlijk!

Daarna was het shopping-time. Ik had een aparte ‘shampoo’ gekocht in de vorm van een soort bruisbal:

Deze shampoo is een shampoo bar en heet Soft. Je gebruikt het als volgt: maak je haar en de bar nat en wrijf het ongeveer drie keer over je hele hoofd. Daarna masseer je het gewoon in als een normale shampoo, er komt namelijk ook schuim vrij. Ik had voor deze bar gekozen omdat mijn haren snel vet worden. In deze bar zit zeezout voor meer volume en citroen die zorgt voor de frisheid. Tot nu toe blijven mijn haren langer vetvrij, een aanrader dus! Een bar is te koop voor €8.30 en je kunt er ongeveer 80 (!) wasbeurten meedoen.

Omdat ik namens Girlscene aanwezig was bij Lush, kreeg ik allemaal monstertjes mee met verschillende producten. En die heb ik voor jullie uitgetest:

Dit is de Big Shampoo. Deze shampoo, de naam zegt het al, zorgt voor veel volume in je haar. Dit product bestaat uit grote zeezoutkorrels, citroen, limoen, zeewier en cacaoboter. Ik ben erg onder de indruk van dit product want normaal gesproken geloof ik nooit dat een shampoo voor veel volume kan zorgen, maar deze maakt echt z’n naam waar! Wel goed uitspoelen want ik vond nog een aantal zeezout korrels in mijn oor ;-). Het is te koop voor €15.90

Dit is de Veganese conditioner. De zeewier in het product verzacht het haar en de citroen zorgt voor de frisheid en glans. Je haren voelen lekker zacht aan na gebruik en de conditioner is geschikt voor meiden met normaal tot vettig haar. Het is te koop vanaf €6.30.

Deze gezichtsreiniger heet Aqua Marina. Het is een zachte reiniger om de gevoelige huid te kalmeren en bestaat uit kalamijnpoeder, aloë vera en zeewier. Je gebruikt het als volgt: je pakt een klein beetje van de reiniger en maakt het nat met water, daarna wrijf je het over je gezicht en je spoelt het af. Als je ervoor zorgt dat de reiniger niet te nat wordt, kan het vijf maanden mee gaan. Het enige nadeel vind ik dat -ie niet zo lekker ruikt. Hij is te koop voor €9.25.

Deze Colour Supplementes zijn verkrijgbaar in vier kleuren. Ik ben erg fan van dit product omdat ik geen foundation gebruik maar af en toe wel wat camouflage wil. Het kan ook gemengd worden met dagcrème en is te koop voor €14.95

Tot slot het gezichtsmasker Catastrophe Cosmetic. Ik vind dit een bijzonder product omdat het bestaat uit fruit, je moet het daarom ook in de koelkast bewaren en het blijft vijf weken goed. Dit masker bestaat uit blauwe bessen en kalamijn. De ingrediënten zorgen voor het ontgiften van de huid en is dus geschikt voor meiden die last hebben van onzuiverheden. Het masker werkt zacht en verfrissend en is te koop voor €10.75.

Misschien schrik je in het begin van de prijzen, maar het is het allemaal waard. Vooral het idee dat alle producten fair trade zijn en dat je pure ingrediënten op je lichaam smeert, maakt het voor mij al speciaal. Aan het einde van de avond kreeg ik nog een douchepakketje mee met producten. Het was een super leuke maar lange dag, ik was namelijk pas om 23.00 thuis. Toch had ik dit zeker niet willen missen.

Donderdagavond gingen Danique en ik naar de sneakpreview van Diesel! De collectie was leuk, we hebben de kleding bekeken en veel foto’s gemaakt. Daarnaast was er een klein buffet aanwezig waar eten opstond. Wat ik ook leuk vind aan perspresentaties, is dat je altijd nieuwe mensen ontmoet. Ook kom je soms dezelfde mensen tegen en dat is erg gezellig.

Ik laat je een deel van de collectie zien:

Jumpsuit van spijkerstof

Tas afgewerkt met studs

Jurkjes

Sneakers met opvallende oranje details

Dit was weer een lange dag, ik was om 20.00 thuis maar ook dit had ik zeker niet willen missen! Ik weet dat als je in de media werkt, dat je geen nine-to-five job kunt verwachten. Dat vind ik juist leuk want het is altijd erg afwisselend; iedere dag is namelijk anders! Zo zal bijvoorbeeld een kantoorbaan echt niks voor mij zijn.

Verder zijn er deze week weer verschillende spullen binnen gekomen, van een doos van de Etos vol met oranje WK spullen tot schattige cupcakes. Ook heb ik veel Girlscene agenda’s ingepakt en verstuurd. Hopelijk hebben we er veel meiden blij mee gemaakt!

Tot volgende week!

Liefs,
Quirine