News

Quirine: de laatste dagen van mijn stage

Mijn tijd als stagiaire bij Girlscene is, veel te snel, voorbij gegaan. Ik heb hier een super leuke tijd gehad, veel meegemaakt en natuurlijk veel geleerd! Ik vertel jullie kort over de laatste twee weken.

Vorige week heb ik een masterclass van cosmeticamerk MAC gevolgd. Dat was erg leuk en interessant. Ik heb een presentatie te horen gekregen over de trends van aankomende herfst en winter. Er staan vier trends centraal: Redd Velvet, Satin Eyes, Cashmink en Voile Veil. Bij deze presentatie zat ook een lunch met erg lekkere en luxe broodjes. Ik testte verschillende make-up producten uit en ik kreeg een goodiebag mee met een hele fijn mascara en een lippenstift. Binnenkort is het artikel hier te lezen.

Trend Redd Velvet

Trend Cashmink

Na deze masterclass ben ik naar een sneak preview van de aankomende wintercollectie van Sissy Boy gegaan. De kleding van Sissy Boy is over het algemeen een stuk duurder maar je hebt er dan ook jarenlang plezier van. Er zit een duidelijke thema in de nieuwe collectie, namelijk Schots: veel ruitjesmotieven, donkere kleuren en wollige stoffen. Deze lijn is erg geschikt voor meiden die van tijdloze en duurzame kleding houden en daarvoor ook wat meer willen betalen. Ook zitten er, zoals we gewend zijn van Sissy Boy, mooie basics in de collectie.
Deze week heb ik verder op de redactie gewerkt en de Girlscene schoolagenda’s aan de gelukkige kopers verstuurd!

Jammer genoeg is toen mijn laatste week aangebroken. Deze week was, zoals gewoonlijk, echt voorbij gevlogen! Dinsdag gingen Monique en ik naar het kantoor van modellenbureau Paparazzi. Zij komen namelijk scouten op de GirlsFair! Het was erg leuk om ‘het’ kantoor te zien waar Doutzen Kroes regelmatig over de vloer komt.

En toen was het alweer vrijdag! Het was niet alleen mijn laatste dag bij Girlscene maar het was ook mijn verjaardag! Ter traktatie had ik voor de redactie muffins gebakken. Van Monique en redactrice Danique heb ik een erg leuk cadeau gekregen, ik word namelijk getrakteerd op een high tea met z’n drieën! Toch fijn om te weten dat het niet de laatste keer is dat ik hen zie. En ook ben ik natuurlijk op de GirlsFair aanwezig.

Birthday Girl

Mijn zelfgebakken muffins

Ik vond het super leuk om voor deze website te schrijven! Zelf volg ik Girlscene al jaren dus ik had nooit verwacht dat ik hier terecht zou komen. Het is dan ook moeilijk te kiezen wat ik het leukste vond maar de dingen die uitspringen zijn het opnemen van het teaserfilmpje voor Girlsfair, de beautyschool van Lush en het hair event van Procter & Gamble.

Ook heb ik heb erg veel geleerd: van een persbericht omschrijven tot een goed artikel tot het leren om jezelf te presenteren op perspresentaties. Wat ook fijn is, is dat ik voorlopig geen make-up, haarproducten en andere beautyspullen hoef aan te schaffen ;). Monique, super bedankt voor alles!

Veel liefs,
Quirine