News

Dromen

“Wat zeg je, je hebt geen dromen?” reageerde laatst iemand. Nee, dat klopt. Momenteel heb ik geen dromen. Geen droom die ik wil bereiken of die mij motiveert in mijn leven. Ik moet mijn krachten uit andere bronnen putten blijkbaar. Is het dan raar om geen droom of ambitie te hebben waarnaar je streeft?

Vroeger had ik allerlei soorten dromen. Eerst wilde ik kapper worden, toen schoonheidsspecialiste en daarna ambieerde ik een carrière als modeontwerpster. Toen ik mijn middelbare school had afgerond, wilde ik mij dolgraag aanmelden voor een modeacademie. Helaas liet mijn moeder het destijds niet toe en heeft zij mij een andere opleiding min of meer aangedrongen. Uiteindelijk heb ik voor een MBO toerisme opleiding gekozen, een studie van 4 jaar die ik succesvol heb afgerond. Op dat moment was ik 20 jaar oud en nog, zo vond ik, te jong om al het echte arbeidsleven in te gaan, en dus meldde ik mij aan op de modeacademie in Arnhem. Nu kon ik het eindelijk proberen! Maar tevergeefs, ik werd helaas niet toegelaten en mijn droom om modeontwerpster te worden viel in duigen.

column steffie carrie bradshaw on laptop

”Is het raar om geen droom of ambitie te hebben waarnaar je streeft?”

Met mijn studie Toerisme in mijn zak besloot ik om een jaar fulltime te gaan werken in de toeristische branche. Op deze manier verdiende ik geld en had ik tijd om na te denken welke HBO opleiding ik nog wilde gaan volgen, en in welke branche. In die periode voelde ik mij radeloos. De druk was hoog, want ik moest een keuze maken voor mijn toekomst, en ik wilde absoluut niet de verkeerde keuze maken. Via internet heb ik wel tig verschillende opleidingbrochures besteld en ben ik vervolgens op internet extra research gaan doen naar deze studies. Deze brochures ben ik compleet gaan uitpluizen, op zoek naar dé perfecte opleiding voor mij! Vastbesloten als ik was, besloot ik een tweede poging te wagen voor een modeacademie in Amsterdam. Helaas werd ik wederom niet toegelaten en waren mijn keuzes beperkt tot een studie Journalistiek of een andere opleiding in Toerisme.

Toerisme it was.

Momenteel studeer ik, na ontzettend zoekende te zijn geweest, Internationaal Toerisme in Breda. Ik ben erg blij met de beslissing die ik heb gemaakt. Alhoewel ik tot op heden nog geen idee heb wat ik met deze opleiding wil gaan bereiken.

Inmiddels is dit geen probleem meer voor mij, een onuitgestippelde toekomst. In mijn ogen kun je niet 3 jaar vooruit kijken en als je dat wel doet, kan het in mijn opzicht alleen maar tegenvallen. Toch? Echter wordt ik vreemd aangekeken als ik zeg dat ik geen dromen heb. Mensen zeggen dat je dromen nodig hebt om gemotiveerd te kunnen zijn en te blijven.

steffie column dromen

Wat ik zeker weet, is dat ik na het behalen van mijn diploma Internationaal Toerisme graag wil gaan trouwen. Natuurlijk eerst nog werken, en hopelijk carrière maken. Ook wil ik graag moeder worden, het liefst rond mijn dertigste. Maar bovenal, ik wil gelukkig zijn!

Dit zijn toch ook dromen? Hier raak je toch ook door gemotiveerd? Het belangrijkste in het leven, is dat je naar jezelf blijft luisteren. En dat je doet, wat goed voelt!

Komt dit bij jullie bekend voor? Wat zijn jullie dromen?

Door Steffie