News

Marit: mijn stage bij Girlscene deel 2

Ik werk alweer vijf weken bij Girlscene. De tijd vliegt voorbij! In mijn vorige artikel vertelde ik jullie over een bijzonder experiment waar ik aan werkte. Ik hoop dat jullie het eerste artikel van Girlscene Experiment hebben gelezen! Ik heb er namelijk mijn hart en ziel ingestopt.
Het leek me zo leuk om op onderzoek uit te gaan naar de reden achter bepaalde dingen. Deze week komt er weer een nieuw artikel op de site. Ik vind het echt super om hieraan te werken, het is echt iets van mijzelf. Ook is het ontzettend interessant om mensen te interviewen die heel veel over het onderwerp weten. Monique heeft me in deze terugkerende rubriek heel erg vrijgelaten, en dat waardeer ik enorm. Tof dat ze zoveel vertrouwen in mij heeft, toch?!

Marit: Mijn stage bij Girlscene deel 2

Bruinvis voeren voor een Girlscene report 🙂

Daarnaast ben ik twee weken geleden natuurlijk naar SOS Dolfijn geweest. Zo leuk! Ik heb de orka gezien, dolfijnen gevoerd en een tof interview gehad. Dat is tot nu toe zeker één van de hoogtepunten bij Girlscene.

Ook zijn Marjolein en ik vorige week bij de opening van een nieuwe conceptstore van de WE geweest. Er waren allemaal fashionable types zoals Fiona Hering en onze collega’s van Fashionscene. Rond 5 uur werden we allemaal welkom geheten met een drankje in het voorportaal van de nieuwe winkel. Daarachter was nog een heel groot gedeelte van de winkel, maar dat was afgesloten door een muur van verhuisdozen. Na een speech van Fiona Hering en het nodige gepraat werd de winkel dan eindelijk officieel geopend, de dozen werden weggetrapt en weggeduwd…. Het was een bijzonder komisch gezicht, een stel mannen in pak die vol tegen een muur van dozen beukten en vervolgens met de dozen op de grond vielen.

Marit: Mijn stage bij Girlscene deel 2

Fashionista’s en collega’s, al zijn ze dat vaak allebei…

De winkel zelf is heel erg huiselijk ingericht, wat het heel classy maakt. Maar het meest bijzondere is toch wel de ‘Twitter-spiegel’. Deze hangt bij de paskamers. Het werkt heel simpel eigenlijk. Je gaat er voor staan, maakt een foto en deze kan je dan via Twitter aan je vrienden laten zien. Als je twijfelt kan je dus heel makkelijk de hulp van anderen inschakelen, grappig!

Deze week kwam de eerste monsterversie van de nieuwe Girlscene agenda voor 2011/2012 binnen. En wat ziet hij er mooi uit! Het is nu nog ‘maar’ een monster, maar ik kan je vertellen dat hij echt heel erg mooi wordt. Monique vroeg aan Marjolein en mij om feedback, wat kan beter of mooier? Ja, alles om voor jullie een geweldige agenda te maken.

Maar met de juiste kleuren en stijl van een agenda ben je er nog lang niet. Wat de Girlscene agenda echt bijzonder maakt zijn de informatieve stukjes die erin komen te staan. En dat zijn er veel! Bij elke week komt weer een handige tip, dat zijn er dus 52, en daarnaast komen er ook nog hele pagina’s gevuld met handigheidjes. Monique heeft het er maar druk mee! Maar het leukste moet nog komen: Marjolein en ik hebben allebei ook 10 tips geschreven. Volgend jaar staat er dus schrijfwerk van mijn hand in de Girlscene agenda! Hoe vet is dat?

Marit: Mijn stage bij Girlscene deel 2

De Live View van Sony Ericsson.

Deze week ben ik bij de kerst presentatie van The Phonehouse geweest. Kerst? Tja, in de wereld van de media lopen we altijd een beetje voor… Een paar van de grootste merken in telecomgebied hebben kort uitgelegd wat hun nieuwste gadgets zijn. Het leukste idee wat ik voorbij heb zien komen is van Sony Ericsson. Ze hebben een soort mini schermpje bedacht die je draadloos aan je telefoon kunt koppelen. Op dit apparaatje zie je kort alle updates van je telefoon, agenda, gemiste oproepen, social media. Echt erg handig, en door het kleine formaat heeft het iets heel schattigs! Het dingetje is denk ik zo’n drie bij drie centimeter.
Het enige wat ik jammer vond is dat hij zwart is. Ik heb dus met mijn grote mond maar meteen geopperd om de Live View, zo heet het apparaatje, ook in het wit te maken. Als je die dus binnenkort in de winkel ziet liggen weet je wie je moet bedanken…

maritsmit.jpg -

Op de redactie (rechts met Marjolein)

Ik heb dus heel veel gedaan weer de afgelopen weken, en het ziet er allemaal weer erg rooskleurig uit! Volgende week gaan we onder andere naar Düsseldorf voor een presentatie van C&A, ik heb er zin in. I’ll keep you posted!

Liefs Marit