News

Gucci, Chanel en Louis

Ik hou van shoppen. Echt van shoppen. En ook al koop ik niks, ik vind het heerlijk om in een kledingwinkel te zijn. Je weet meteen wat de trends zijn voor het komend najaar, welke kleuren helemaal hip zijn en welke absoluut niet meer gedragen kunnen worden.

Daarbij kun je tegen een rokje aanlopen waarvan je denkt: ”Die koop ik als ik mijn kleedgeld weer ontvang!”. Waar je graag winkelt, vertelt veel over je. Hou je van aparte kleding, ga je voor dure merken? Ik ben bijvoorbeeld een echte H&M shopper. Zij verkopen mooie kledingstukken, ook qua kwaliteit en voor een mooie prijs! Want met € 45,00 aan kleedgeld kan ik mij geen dure merkkleding veroorloven. Geen Adidas vesten of G-star spijkerbroeken voor mij, helaas. Laat staan die leuke laarsjes van Dolce en Gabanna.

column gucci chanel en louis

Ik ging dit jaar op vakantie naar Griekenland. Met het vliegtuig, uiteraard, wat inhield dat ik om drie uur ’s ochtends al op Schiphol te vinden was. ‘Verschrikkelijk!’, dacht ik. Het ergste is, dat je er dan al om drie uur moet zijn, terwijl het vliegtuig pas om half zes vertrekt! Oftewel: twee en een half uur wachten. Een tikkeltje chagrijnig bracht ik de tijd wandelend door op Schiphol. En wat zag ik tot mijn verbazing? Een fashion outlet! Een fashion outlet met daarin Gucci, Chanel, Viktor & Rolf, noem het maar op! Wauw, even waande ik mij in de hemel. Ik liep langs de rekken en streek met mijn vingertoppen langs de kleding. Zo zacht. Ik keek naar de paspoppen, een zijde sjaal was over de hals van de pop gedrapeerd. Alles was er mooi. ‘Geniale ontwerpers!’, dacht ik. Volgens mij kan zelfs die kanariegele broek, omringd door andere designer items, mij nog goed staan…

Al dromend liep ik langs de spiegel: Daar stond ik dan, in mijn harem broek van vijf euro van de kruidvat en topje van de h&m! Vanaf dat moment nam ik mij voor nooit meer iets van H&M, C&A en soortgelijke winkels te dragen. Ik zou een leuk rokje kopen van Chanel, paraderen op hakjes van Miu Miu en nonchalant kijken naar de tijd op mijn horloge van Guess. Ja, dat was zoals het leven moest zijn. Vastberaden liep ik naar mijn moeder, die op een bankje zat. “Mam mam! “ Riep ik, en ik vertelde haar alles over mijn plan. Helaas reageerde zij minder enthousiast: ”Dat gaat dus mooi niet gebeuren Nina”, zei ze kortaf. Ze opende haar krant en las rustig verder. En zo beëindigde ze ons gesprek.

column gucci chanel en louis

Dus nu, na een geweldige vakantie in Griekenland, loop ik in een leuke spijkerbroek van de Vero Moda met een topje van de H&M, paradeer ik in mijn sneakers van Van Haren en kijk ik hoelaat het is op mijn merkloze horloge dat ik ooit ergens in de uitverkoop heb gescoord. Ik sta weer met beide benen op de grond, en ben gelukkig met mijn kledingkast!

Dromen over mooie kledingstukken, daar is niets mis mee. En wanneer je eindelijk die te gekke designertas kunt veroorloven, mag je daar best tros op zijn!

Door Nina

Foto’s: people.com