News

Column: Verlegen Blikken

Ik staarde een beetje naar buiten, terwijl ik miste hoe jij binnen kwam lopen. Opeens keek ik op, zag ik je zitten en keek ik recht in je ogen. En jij naar mij, net iets te lang…

De check was in twee seconden voldaan: lichtblauwe Vans, met een gat vlakbij waar de zool begon. Zwarte sokken, lichtblauwe  jeans, een grijze sweater, leren jasje en oordopjes vanuit een zwarte iPhone. De bus vertrok en ik probeerde mijn ogen op alles behalve jouw gezicht te richten. Om de twee seconden mislukte dit en keek ik recht in je ogen, wanneer jij ook toevallig naar mij keek. Verlegen wendde je dan je blik af, om die vervolgens op de man naast je te richten.

column why i need a macho man

De bus naderde een volgend station, de reden waarom jij bijna op de STOP-knop had gedrukt. Ik zag het aan de manier waarop jouw hand even vanuit een reflex naar de knop ging, waarna je deed alsof je gewoon een volgend liedje wilde afspelen op je mobieltje. Ik lachte in mezelf en mijn mond liet dit merken. Jij keek mij weer aan en ik jou. De bus naderde daarna mijn station, maar ik deed niks. Ik weet niet waarom, maar ik deed niks. De bus vertrok weer vanaf de plek waar ik eigenlijk uit had moeten stappen en ik wachtte op het moment dat je op de vrije stoel naast me kwam zitten. Maar dat gebeurde niet. De bus reed een half uur lang totdat hij weer op het Centraal Station terugkeerde om opnieuw dezelfde route af te gaan leggen.

Met rode wangen van schaamte over wat er dat laatste half uur was gebeurd, pakte ik mijn mobieltje om mijn vriendin in te lichten over dit toch wel genante gebeuren. Een paar minuten later vetrok de bus weer. Naderde na een aantal minuten weer de halte waar jij uit had moeten stappen. Je pakte je rode tas, checkte uit met je ov-chipkaart en verliet de bus. Zonder iets te zeggen, zonder iets te vragen. Slechts een verlegen blik toen je nog één keer om keek voordat ik uit je zicht verdween. Snel keek ik weer door de voorruit van de bus om ergens anders aan te denken. Daarin weerspiegelde het gezicht van een hoofdschuddende buschauffeur, die het hele verhaal blijkbaar had gevolgd. Twice too shy is never gonna make a difference.

Komen deze verlegen blikken met een leuke jongen jou bekend voor?

Door Elmay Claassen (www.elmayclaassen.wordpress.com)