News

Column: liefde op het eerste gezicht

Liefde op het eerste gezicht, wie kent dit spreekwoord niet? Maar niet iedereen weet precies wat het is. De meeste jongens leer je kennen en daarna springt die vonk pas over.. Bij mij leek liefde op het eerste gezicht geweldig, maar het viel uiteindelijk in duigen.

Samen met mijn moeder liep ik door de stad op zoek naar een stel goede sportschoenen. Na twee uur zoeken, was ik er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Ik wilde naar huis, ik was moe. Tot ik in een schoenenwinkel de mooiste jongen ooit zag staan… Hij lachte naar me en ik stond even stil. Ik trok mijn moeder mee de winkel in en vroeg hem of hij iets voor mij had. Hij kwam met de meest leuke schoenen aanzetten en ik wilde ze uit shock meteen al gaan afrekenen. Mijn moeder fluisterde nog in mijn oor hoe leuk hij wel niet was, maar ik was bang dat hij dit hoorde dus liep snel door naar de kassa. Vlug haalde ik mijn pinpas door de pinautomaat en ik wist niet hoe snel ik de winkel uit moest lopen. Mijn hart bonkte van de zenuwen. Bijna was ik bij de uitgang van de winkel tot dat hij, de lekkere jongen van de schoenenwinkel, mij tegenhield. Hij vertelde me hoe hij heette en vroeg of hij misschien mijn nummer mocht hebben. Hoe was het mogelijk, een leuke jongen die mijn nummer vroeg terwijl ik aan het shoppen was? Ik stotterde nog een beetje toen hij zijn telefoon gaf. Snel tikte ik mijn nummer in, gaf zijn telefoon terug en zei dat hij me maar moest bellen. Afstandelijk maar lief dacht ik zo.

column liefde op het eerste gezicht

Van het een kwam het ander. We spraken die vrijdag af om wat te gaan drinken in de stad. Het klikte meteen. We lachten om voorbijgangers, vertelden elkaar gekke dingen die we hadden gedaan, maar ook onze opleidingen werden besproken, vrienden, echt alles kon ik bij hem kwijt. Hij woonde niet zo heel ver van mij vandaan en met de trein was dit makkelijk te doen. Het was een top avond en mijn weekend kon niet beter worden. Hij stuurde me constant smsjes met hoe leuk hij het vond en dat hij me zo mooi vond… Ik was helemaal in de wolken. Meteen die maandag daarop bleef ik bij hem eten om zijn ouders te ontmoeten en omdat hij bang was dat me iets zou overkomen bracht hij me terug naar huis. Bij mij thuis hebben we nog even gekletst, of nou ja even.. Het was inmiddels al zo laat dat ik voorstelde om maar te blijven slapen. Ik hoefde de volgende dag niet vroeg naar school. Precies die avond om twee over half één vroeg hij mij of ik zijn vriendinnetje wilde zijn. Wow, wat was ik gelukkig!

Samen gingen we uit eten, naar een subtropisch zwembad, we haalden grapjes uit, gingen samen een weekendje weg… en dit allemaal in anderhalve maand tijd. Nee het is geen loverboy, ik betaalde ook gewoon mijn deel. Na anderhalve maand zwakte alles af. Hij stuurde geen smsjes meer, ik kreeg geen krabbels van hem op Hyves. En als ik hem wilde spreken moest ik wel 20 keer bellen om hem aan de telefoon te krijgen. Terugbellen stond niet meer in zijn woordenboek, net als afspreken. Ik snapte het niet, wat deed ik fout? Na twee weken was ik er klaar mee, ik wil een jongen die net zoveel van mij houdt als ik van hem en van zijn kant kwam het zeker niet meer.

Hij vond mij maar een zeur als ik hem drie keer gebeld had. Dat deed ik omdat ik van hem hield, ik wilde zijn warme stem weer horen. Daar is toch niets mis mee? Niemand snapte mij en eigenlijk snapte ik mezelf ook niet zo goed. Vanaf nu af aan ging ik niet meer bellen, smsen of krabbelen. Ik liet het van zijn kant komen.

column liefde op het eerste gezicht

Niets. Na een week hem niet te hebben gesproken ben ik naar zijn huis gegaan, ik heb hem verteld dat ik er klaar mee was, dat ik het niet leuk vond dat hij niets van zich liet horen. Ik deed er alles aan om deze relatie tot stand te houden maar waarvoor? Het was over, hij vond er niets meer aan.

Natuurlijk bestaat echte liefde wel, misschien zelfs wel liefde op het eerste gezicht. Dit zie ik bij mijn ouders. Zij zijn al vanaf hun zestiende samen en nog steeds helemaal gek op elkaar. Alleen mijn liefde op het eerste gezicht liep op niets uit. Ik dacht even dat ik het gelukkigste meisje op aarde was, maar dit mocht niet zo zijn.

Meiden, let op je hart. Laat geen jongen er overheen lopen en kijk uit aan wie je hem geeft. Want voor je het weet is hij er vandoor met jouw hart en is hij bezig een nieuwe te pakken…

Ben jij weleens gekwetst door een jongen?

Foto’s: weheartit.com

Door Tamara