News

Column: potje & dekseltje

‘De ware’, bestaat dat? Ja, op ieder potje past een deksel.. Maar betekent dat, dat er dan ook maar één deksel bestaat per potje? In dat geval kan ik mezelf nu al voor mijn kop schieten! Van de (bijna) 7 biljoen mensen op deze wereld, bestaat er eigenlijk geen kans dat ik mijn deksel vind. En mocht ik hem dan tóch vinden, dan ben ik waarschijnlijk al zo oud, dat mijn leven al bijna voorbij is!

potje en dekselpotje dekseltje

Misschien woont mijn deksel wel ergens in Mongolië, ergens in the middle of nowhere. Dan is eigenlijk het hele idee toch al gedoemd om te mislukken. Mensen zeggen wel eens dat ze in DE ware geloven, maar ik snap dat gewoon niet. Wie dat heeft bedacht, heeft blijkbaar geen rekening gehouden met het aantal inwoners van deze wereld. Ons een beetje lekker maken met het idee dat ergens de perfecte man voor jou rondloopt, maar ondertussen blijft de wereldpopulatie groeien. Nog minder kans voor het potje en het voorbestemde dekseltje dus…

Ik geloof dat er meerdere deksels zijn die passen. Jij bepaalt zelf wie ‘de ware’ is voor jou, wie jou gelukkig maakt. Als je er één gevonden hebt, schroef hem dan heel goed vast! Wanneer het gaat roesten, zijn er nog genoeg andere deksels.

Geloof jij in ‘de ware’?

Door Myrre