News

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk!

Positief in het leven staan. Dat willen we allemaal wel, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Je probeeert je vrienden zo vaak mogelijk te zien, het meeste uit je opleiding te halen, je ouders trots te laten zijn en ook nog wat geld te verdienen om dit leven een beetje fijn te leiden. En tijdens dit leventje willen we er ook nog goed uit zien, een leuk vriendje veroveren en we laten via de social media niet alleen zien wat voor leuke dingen we allemaal doen, maar onderhouden daar ook nog eens contacten.

blijfpositief

Het is bijna niet te beschrijven hoe ontzettend druk we zijn met van alles en nog wat. Niet gek dat je soms vergeet te kijken naar dat schattige vogeltje voor je neus, dat lieve bejaarde stel dat elkaar nog eens stevig vastpakt of naar alle mooie dingen dat het leven je te bieden heeft. Ruzies, bad hairdays, relaties, druk op school, een lege rekening; doet het er uiteindelijk allemaal toe? Lachen we nog naar elkaar op straat? Help je een oudere nog weleens met boodschappen inpakken bij de Albert Heijn? We willen het vaak wel, maar we hebben het nieteens meer door.

blijfpositief

Maar hoe positiever te worden? Ik heb het geprobeerd. En ik moet zeggen, echt heel makkelijk is het niet. Maar als het me eenmaal lukte, kreeg ik er ontzettend veel voor terug! Met vriendinnen heb je meer lol als je na het bespreken van een probleem de positieve kant belicht, mensen doen aardiger tegen je als je niet als een neuroot over straat loopt en er zijn zelfs mensen die je sterkere houding bewonderen en dat uitspreken. Zou jij aardig doen tegen een meisje dat chagrijnig voor zich uitstaart met harde muziek in haar oren? Nee! Mensen kopiëren nou eenmaal elkaars gedrag.

blijfpositief

We klagen met z’n allen ook wat af. Hoe fijn het ook is om soms even flink je irritaties uit te spreken, er is vaak wel een zonnige kant aan een tegenslag. Is het je bijvoorbeeld weleens opgevallen dat dingen met een reden gebeuren? Doordat jij die trein mistte, had je nu de tijd om een leuk tijdschrift te kopen en kwam je op het idee om je moeder in de watten te leggen. Of omdat jij bleef zitten in Havo 3, heb je je beste vriendin ontmoet aan wie je heel veel hebt. Of het toeval is geweest of dat het met een reden is gebeurd, dat is voor iedereen verschillend. Maar één ding is zeker; je mag best verdrietig of kwaad zijn als er iets vervelends gebeurt, maar probeer daarna de mooie dingen weer te zien, hoe moeilijk dat soms ook zal zijn; het leven is zo kort!

Heb jij moeite om de dag positief te beginnen? Probeer dit eens!

 

Hoe positief ben jij?

Bron beeld: Weheartit.com

Door Esmée