News

Nightmare on Eyebrowstreet

Mensen zeggen dat ik als twee druppels water op mijn moeder lijk. Ik heb haar lach, haar ogen, krullende haren…. en haar wenkbrauwen.

“Wat kijk je boos”. Hoe vaak heb ik dat wel niet aan moeten horen. Helaas ben ik niet gezegend met wenkbrauwen die van nature al zo mooi zijn dat ze nauwelijks of niet geëpileerd hoeven te worden. Nee, die van mij leiden een compleet eigen leven. Een wild leven om precies te zijn, inclusief dwarrels. En ik weet dat anderen het ook zien. “Och, zij heeft het ook”, zei mijn oma namelijk toen ze mij een paar uur na mijn geboorte zag. Niet “wat een wolk van een baby” of “wat een mooi kind” nope…"zij heeft het ook” om te benadrukken dat ik echt op mijn mam lijk die net zo’n  set moeilijke wenkbrauwen heeft.

nightmareoneyebrowstreet

Eens in de zoveel tijd laat ik ze eens even flink martelen, oftewel harsen en epileren bij de schoonheidsspecialiste. Op mijn veertiende was ik alle reacties over mijn zogenaamde boze blik zat en wilde ik een mooie vorm in de twee rebelse brauwtjes, dus ging ik voor het eerst naar een schoonheidssalon om ze dan toch echt te laten epileren. De schoonheidsspecialiste was blij, verrukt, het was een uitdaging om hier iets moois van te maken zei ze. Miss schoonheidsspecialiste kwam gelijk met het grovere geschut aanzetten, *rats!* harsstrip hier, *rats!* harsstrip daar, het pincet liet ze gretig zijn werk doen, terwijl ik ondertussen de verhalen aanhoorde over haar kinderen, haar man, haar huisdieren en wanneer al haar collega’s jarig waren.

“En, wat vind je er van?” Trots houdt ze de spiegel voor mijn gezicht en wacht in spanning op mijn antwoord. Ik probeer door de rode vlekken heen te kijken en aan mijn ‘nieuwe gezicht’ te wennen die ik door de andere vorm van m’n netjes geëpileerde en opgemaakte wenkbrauwen heb gekregen.  “Ja, stukken beter “ zeg ik gemeend. Want na al die jaren is het geweldig om eens ‘normale’ wenkbrauwen te hebben.

wenkbrauwen7

Als ik ’s avonds mijn make-up van mijn gezicht haal schrik ik toch wel even. Hmm, hoe krijg ik dit zelf zo mooi als eerder vandaag? En hoe kan het dat er een ‘gat’ in mijn wenkbrauw zit? Pas na een bezoekje aan een andere schoonheidsspecialiste bleek dat er de eerste keer iets te enthousiast geplukt was en er dus teveel haartjes waren verwijderd. En helaas zijn daarvan heel veel tot op de dag van vandaag niet meer teruggekomen. Bij welke schoonheidsspecialiste ik ook kom, elke keer krijg ik te horen dat mijn wenkbrauwen een ware challenge zijn.

Ik ben jaloers op meiden die nooit of nauwelijks iets aan hun wenkbrauwen hoeven te doen. Ondertussen blijf ik op zoek naar de gouden tip en moet ik maar accepteren dat mijn wenkbrauwen een ware nachtmerrie zijn. Hoewel, als ik foto’s bekijk op het internet vallen mijn wilderlingen misschien wel hartstikke mee….

wenkbrauwen2

wenkbrauwen6

wenkbrauwen4

wenkbrauwen5

Heb jij ook van die ontembare monsters of heb je wenkbrauwen om jaloers op te zijn?

Bron beeld: wehearit.com, ebaumsworld.com

Door Brenda