News

Onze stagiaires: het gevaar!

Bij ons op de redactie werk ik parttime, Marjolein fulltime en een stagiaire fulltime. En over die laatste wil ik het even hebben. Het is altijd weer spannend om een nieuwe stagiaire te ontvangen. Zal ze ons wel leuk vinden? Kan ze al aardig schrijven of moeten we haar alles nog leren?

Dat verschilt natuurlijk per meisje. De één tikt binnen twee dagen de letters van het toetsenbord, terwijl de ander niet weet wat haar overkomt. De redactie –waar onder andere ook Fashionscene.nl, Ze.nl, Mydress.nl zitten- zelf is namelijk lekker hysterisch. Alle meiden zijn close met elkaar, grappige, vieze en shockerende dingen worden besproken. Maar we zijn ook hysterisch in die zin dat we het knetterdruk hebben. Er moet getikt worden en veel ook. Als stagiaire heb je dus ook een aardige druk op je schouders. Arme meiden!

stagiaires

Maar het is natuurlijk vooral heel leuk om stagiaire bij Girlscene.nl te zijn. Geen Anna Wintour taferelen (Marjolein is zelfs het tegenovergestelde), geen thee of koffie zetten voor heel de redactie, geen kopietjes maken en al helemaal geen rotklussen! In plaats daarvan krijg je maandenlang een exclusief kijkje achter de schermen, je mag naar de leukste perspresentaties en je leert ook erg veel. Er is alleen een schaduwzijde…

stagiaires

Stagiaires bij Girlscene.nl verlaten hun stage met een ernstige verslaving. Hoe dat komt? Ze zien dagelijks de mooiste beautyproducten en de hipste fashionitems voorbij komen. En wat gebeurt er dan? Oud-stagiaire Myrre vroeg meteen een creditcard aan, maakte een Pay-Pal account en sloeg aan het online shoppen. Weg stagevergoeding! Hallo new stuff! Onze nieuwe stagiaire Brenda is zo niet nog erger. Brenda is behalve een goede journalist in de maak, ook gediplomeerd visagiste. En daar hoort een beautyverslaving bij. Die had zij redelijk onder controle. In de stad kocht ze wel regelmatig nagellakjes, maar dat ‘regelmatig’ kun je nu wel weglaten. Wanneer er een persbericht binnenkomt of als ze een nieuwtje over bijvoorbeeld OPI spot, klinkt er naast mij een hoge ‘O my god! Kijk nou! Es, kijk! Dit had ik niet moeten zien!’. En dat dagelijks! Het arme mens bezwijkt bijna onder de beautyverleidingen en Marjolein en ik kijken elkaar bezorgd aan: Hoe kunnen we dit voorkomen? Hier kunnen we niets aan doen toch?

stagiaires

Dus voor alle volgende stagiaires; jullie zijn méér dan welkom, maar houd rekening met het hoge ‘snoepjeswinkel voor volwassenen’-gehalte! Want ook dat kan horror zijn…

Hebben jullie al leuke -of minder leuke- stages gelopen?

Door Esmée

Must reads 👀