News

Column: Zeikerds!

Zeuren. Ik ben er toch zo zwaar allergisch voor. Ik ben namelijk het meisje dat al het gezeur, gezeik, gemekker en gemiep aanhoort en die er vervolgens een positieve draai aan geeft. Maar ik ben moe. Ik roep daarom alle vrouwen op om te stoppen met zeuren. En wel nu!

Waarom ik het zo zat ben? Een klein voorbeeld. Als er weer een meisje begint te zeuren dat ze niets van ‘hem’ hoort, denk ik: hij vindt je gewoon niet leuk, dat mag toch duidelijk zijn? Stop er mee en ga op zoek naar een jongen die je wel ziet zitten!

columnzeuren

Zeurmensen. Het zijn mensen die je energie wegzuigen. Na een gesprekje met zo’n figuur ben je kapot. Want je wordt of meegesleurd in het negatieve spiraaltje, of jij zit als enige positieve draaitjes te geven: ‘Even single zijn is toch ook best fijn?’ of ‘Doordat je de trein hebt gemist en de buschauffeur je in de regen liet staan, had je wel de tijd om je beste vriendin eindelijk even te bellen!’ Maar na een paar keer, ga je al snel mee in het negatieve sfeertje.

columnzeuren

Daarom heb ik een regel. Ik wil alleen met mensen omgaan die in principe een positieve instelling hebben. Natuurlijk zit je soms even niet lekker in je vel en wil je op de schouder van je vriendin uithalen (snikken, met lange halen, naar lucht happen en nahikken van verdriet). Maar de rest van de mensen ban ik uit mijn leven. Nadat ik ze er op heb gewezen dat ze eigenlijk altijd negatief zijn. En anders? Ga maar iemand anders depressief maken!

columnzeuren

Ik maak echter één uitzondering: zeuren over het weer mag. Waarom dat wel? Daar kun je zelf weinig aan doen! Je kunt er het beste van maken, maar zeuren is soms wel even lekker. En als je het dan toch wil doen, doe het dan over iets waar je zelf niets aan kunt doen. Verder kun je ontslag nemen als je baantje je niet bevalt, het uitmaken met je zak van een vriendje, op kamers gaan wonen als het niet meer gaat met je ouders of zelf beter je best doen voor school als je dreigt te blijven zitten.

Het moraal van het verhaal? Ik heb deze hele column vol gezeurd!

Door Esmée