News

Column Sven: Shoppen

Voor dat ik begin: super bedankt voor alle leuke reacties! Ik heb uiteraard iedere reactie gelezen en dat zorgde voor genoeg inspiratie en enthousiasme om te beginnen aan de volgende column. Natuurlijk kunnen niet alle onderwerpen aan bod komen, dus heb ik er 1 uitgekozen: Shoppen.

column sven

Voor veel jongens een diepgewortelde haat voor het woord ‘shoppen’ (tenzij dat shoppen in de mediamarkt betreft). Toch is het niet voor iedere jongen een hel om in de stad een nieuwe outfit te scoren met een eventueel “strenge” vrouwelijke jury. Zelf heb ik er geen problemen mee om eens in de 2 weken de stad in te trekken en te zoeken naar de dingen die ik wil hebben. Wel is er een groot verschil tussen het shopgedrag van meiden en het shopgedrag van jongens. Bij meiden is shoppen namelijk niet zomaar een manier van geld spenderen, het is van absoluut (!) levensbelang. Ongeacht de bankrekening zullen zij kopen wat ze willen kopen, en stribbelt het pinapparaat tegen? Dan is de dag dat het salaris gestort wordt de dag dat zij opnieuw een poging wagen. Bij jongens ligt dit anders. Een jongen gaat de stad in omdat het na een lange tijd wel weer nodig is. Ik wil niet zeggen dat dat geen reden voor meiden is, maar er zit een verschil tussen. Als de kledingcollectie in de kast over datum is (houdbaarheid verschilt per jongen, ik ga voor +/- een jaar), als hij te weinig heeft voor het seizoen of als zijn oog ergens op is gevallen, is dat een reden voor jongens om te gaan shoppen. Nogmaals, niet iedere jongen heeft die reden nodig om te shoppen.

De manier van shoppen is al helemaal een wereld van verschil! Uren gaan voorbij voordat een meisje haar beslissing heeft gemaakt, ook al lijkt het alsof ze precies weet wat ze wil. Is de kleur goed? Is hij niet te groot? Was die andere niet leuker? Durf ik dit wel aan te trekken of laat ik het in de kast hangen? Bij die andere winkel was het goedkoper! Wat is er mis met deze vorm? Past mijn tas hier bij? Kan ik het goed combineren? Zal ik een maat kleiner proberen? Vragen, vragen en nog is vragen waar een jongen niet eens over na hoeft te denken. Ik weet meestal al precies waar ik naar op zoek ben en dan blijven er maar twee vragen over: waar ligt het en is mijn maat er nog? Soms is het ook een raadsel waar de herenafdeling is, aangezien vrijwel heel de winkel vol hangt met kleding voor meiden, maar meestal is de oplossing voor de hand liggend: zo ver mogelijk omhoog of zo ver mogelijk naar de achterkant van de winkel. Tijdens een date is het leuk als je een beetje kan helpen met zijn speurtocht naar de mannenafdeling en advies geeft wat wel of niet te kopen. Wel zijn sommige dingen af te raden tijdens zo’n date:

– Laat hem niet achter, als je alleen wil shoppen.. doe dat dan een andere keer!

-  Vindt hij iets echt niet leuk, dan is dat zo. Push hem NOOIT naar een keuze.

-  Sla zijn (misschien wat slecht) gegeven kledingadvies niet keihard in de wind, blijf aardig.

-  Twijfel niet te lang… het is echt vreselijk irritant.

-  Shop met plezier en maak er geen dagtaak van, genoeg is genoeg.

Zolang je je aan die regels houdt kan er eigenlijk niks mis gaan!

Over welk onderwerp willen jullie dat ik volgende keer schrijf?

Tot over een maand!

Lees ook: ‘Sven stelt zich voor!’

Door Sven