News

Column: onder de duim of vrijgezellig?

Onze vriendinnengroep bestaat uit zes meiden. Drie met een relatie, drie vrijgezellen. Ik heb zelf ook twee jaar een vriend gehad dus ik weet dat het soms fijn is om op zaterdagavond met je vriend op de bank te zitten. Toch lijkt het alsof er geen tussenweg meer is. Bij ons zitten de vriendinnen óf onder de plak, óf ze zijn vrijgezel en gaan mee op mannenjacht. Bij sommige relaties is het zelfs zo erg dat ze niet eens meer met het andere geslacht mogen praten, of daarover liegen. Jaloezie speelt een grote rol.

column onder de duim of vrijgezellig

Bezet of vrijgezel? Het heeft allebei zijn voordelen en zijn nadelen. Het is fijn om te weten dat er van je gehouden wordt en dat je samen leuke dingen kan doen. Een liefde vinden waarvan je gelukkig wordt is zeldzaam. Ik zie genoeg vriendinnen die een vriend hebben, maar niet echt gelukkig zijn, terwijl we nog zo jong zijn. Dan ben ik toch liever vrijgezel. Sommige mensen noemen me kieskeurig, of arrogant, maar ik denk altijd: Don’t ever settle for less.

column onder de duim of vrijgezellig

Ik vind het wel prima zo, ik hoef met niemand rekening te houden en ik heb geen gezeur aan mijn hoofd. Ik hoef geen verklaringen af te leggen en ik heb de vrijheid die ik wil. Natuurlijk mis ik het af en toe wel, maar ik wil wel een vent waar ik écht gelukkig mee ben. Want ik geloof wel dat dat bestaat.

column onder de duim of vrijgezellig

Je hebt ook nog de meiden die zich compleet in hun relatie storten. Ze laten hun vriendinnen links liggen en vinden het dan gek dat ze daar niet mogen uithuilen als het uit is. Wake up, girls. Je vriendinnen zijn het belangrijkste en gaan vaak langer mee dan een relatie. Ik denk voortaan toch wel honderd keer na voordat ik weer een relatie begin en mijn vriendinnen af zeg om een avondje op de bank te zitten.

column onder de duim of vrijgezellig

Het zijn andere soort relaties die je hebt tussen je vriend en je vriendinnen. Ik hoop daarom dat mijn vriendinnen dit ook in gaan zien. Ik gun ze al het geluk van de wereld. Ik hoop dat de meeste een balans kunnen vinden tussen vriend en vriendinnen. Toch vind ik dat wij nog jong genoeg moeten zijn om van onze jeugd te genieten. Natuurlijk kan dit ook met je vriend, maar vergeet je vriendinnen niet.

Door Anouk

Must reads 👀