News

Blog: Christina in New York (2)

Lezeres Christina heeft net haar havo diploma binnen en woont sinds kort voor een maand in New York. Naast shoppen (ze gaat met een halfvolle koffer weg), hardlopen door Central Park en musea bezoeken, heeft Christina meer plannen. Ze gaat een maandje (vrijwillig) naar school om haar Engels te verbeteren. Voor Girlscene houdt ze de komende maand een blog bij!

Mijn eerste week in New York zit er alweer op en de tijd vliegt! Het is 10 uur ‘s avonds en ik lig op mijn bed, uitgeput van deze stad, drukte, bloedhete metro’s en de lange dagen. Ik heb nog nooit zoveel gelopen in een week, elke dag loop ik hier urenlang zonder dat ik het door heb.

New York
Een goed begin is het halve werk. Zie hier mijn heerlijke ontbijtje!

De eerste dagen van mijn avontuur heb ik met mijn vader doorgebracht. We hebben een auto gehuurd en zijn daarmee naar mijn oom in New Jersey gereden, naar het strand geweest met uitzicht over Manhattan, het huis van Bon Jovi gezien, de beste steak van NYC gegeten en nog veel meer. Na het weekend ben ik naar mijn tijdelijke appartement gegaan en ik voelde me er meteen thuis.

Als ik rondkijk in deze kamers zie ik bijna alleen maar schilderijen, kunstwerken en drie kasten gevuld met boeken over moderne kunst. De eigenaar van dit appartement is namelijk een kunstverzamelaar. Ik heb uitzicht over Central Park en uit het raam hoor je mensen praten, auto’s, sirenes en kinderen. Elke dag voelt het alsof ik in een film zit als ik naar buiten loop, want onderaan het appartementencomplex zit dag en nacht een conciërge die de deur voor je openhoudt en een taxi laat stoppen als je die nodig hebt.

New York
Uitzicht vanuit mijn appartement.

Het leven hier is wel hectisch, vooral de eerste week omdat ik zo moest wennen aan het alleen zijn in een grote stad. Maar nu ben ik best gewend geraakt aan het nemen van de verkeerde metrolijn, zwervers die om geld bedelen, mensen die in zichzelf praten, rare mensen die tegen mij aan praten maar waar ik niet tegen terugpraat, mensen die als verkleedde aliens dansen door de metro en de taxichauffeurs die amper Engels kunnen praten en iedereen bijna dood rijden, mensen die een speeltuin als een sportschool gebruiken en meer…

New York
De ultieme New York foto: Times Square by night.

In een week heb ik al zoveel geleerd en ik voel me ook een stuk zelfstandiger. Elke keer moet ik rekening houden met geld, veiligheid, tijd en dat soort dingen waar ik normaal niet zo bij stil sta. Elke dag leer ik weer nieuwe mensen kennen en kom ik op plekken waar je als toerist bijna nooit komt. Maar het is fijn om alleen op stap te zijn en alles zelf in de hand te hebben. Als je alleen bent ontmoet je zoveel meer nieuwe interessante mensen en heb je veel meer vrijheid dan dat je samen met je familie of vrienden reist.

New York
Iedere dag leer ik weer nieuwe mensen kennen. Dit keer een foto met twee Poolse vriendinnen tijdens het uitgaan.

De reden dat ik hier gekomen ben, is om mijn Engels te verbeteren en mijn school bevalt me heel erg goed. Voor het eerst in mijn leven sta ik op en heb ik zin om naar school te gaan. Ik weet niet of het ligt aan de grappigste leraar die er bestaat of aan het uitzicht over heel Manhattan vanuit het klaslokaal. Elke dag heb ik les van 12.00uur tot 15.10uur met 12 leerlingen uit verschillende landen. Het leuke is dat iedereen zo anders is en op een andere manier tegen de normaalste dingen aankijkt! Matt, mijn leraar is zo hilarisch dat iedereen elke keer in een deuk ligt, behalve een jongen die niemand aan het lachen krijgt.

New York
Uitzicht vanuit mijn klaslokaal (Empire State Building verdieping 63!).

Na schooltijd is er van alles te doen, meestal gaan we wandelen, shoppen of in het park liggen en daarna dineren en naar een rooftop of naar een bar met live muziek. In het weekend ben ik samen met een vriendin (Isabel uit Zwitserland) naar Far Rockaway Beach geweest, wat ongeveer een uurtje met de metro hier vandaan is. Natuurlijk waren we weer eens vergeten uit te stappen op het goede perron en kwamen we terecht in een soort ‘soft getto hood’ waar preken over Jezus in het Spaans werden gegeven. Het fijne aan NY is dat de meeste mensen heel vriendelijk zijn en je altijd willen helpen, dus uiteindelijk zijn we toch nog na een lange wandeling op het strand beland.

Isabel en ik zijn zondag naar een vriend gegaan die in Williamsburg woont. We hebben geshopt in een grote goedkope vintage winkel en zijn daarna gaan wandelen langs de boulevard met uitzicht op Manhattan. Williamsburg is een kleine stad waar rond 1970 kunstenaars kwamen wonen omdat het zo dicht bij Manhattan lag, goedkope huurprijzen had en makkelijk te bereiken was. Elke dag wordt het er hipper, duurder en populairder. Williamsburg staat bekend om de jonge hipster mensen die daar wonen, alle vintage winkeltje, aparte maar gezellig restaurantjes en bars, tattoo shops, live bands en fotografie. In deze kleine stad vind je op elke hoek van een gebouw street-art wat de stad inkleurt en zich onderscheid van de rest. Ook is iedereen zichzelf in Williamsburg, niemand kijkt raar op van paars haar, een lichaam vol tattoos of verkleedde mensen. Ook kun je hier kleding kopen die je nergens anders vindt en er zijn veel rommelmarkten met vintage kleding en kunst. Aankomend weekend gaan we daarheen!

New york
Shop till you drop! Dit is mijn nieuwe aanwinst, you like?

Velen van jullie hadden vragen over de organisatie en de kosten. Alle informatie staat op de website van Kaplan en voor vragen stuur me gerust een berichtje. Je kunt me ook volgen op Instagram onder de naam ‘acbsmits’. En nu ga ik slapen, met de ventilator op de hoogste stand want het is bloedheet hier.

Door Christina