News

Column: De herfst en zijn kenmerken

Net zoals iedere inwoner van Nederland moet ik er ook aan geloven: de herfst. Natuurlijk hebben we de laatste weken van de zomer al enige mentale voorbereiding gehad. De zomervakantie is weer voorbij, onze bruine kleurtjes vervagen – voor de mensen die bruin kunnen worden, ik ben namelijk nog steeds spierwit – en de schoolroutine sluipt er weer in.

Mijn moeder riep enkele weken geleden nog vol trots dat het leven weer was begonnen. Volgens mij heeft de herfst haar hersenen aangetast. Leven doe je namelijk in de zomervakantie, niet tijdens eeuwigdurende schooldagen.

Toch mag ik niet klagen, want ook de herfst heeft zo zijn voordelen. Nu kan ik tenminste mijn leeggelopen spaarrekening aanvullen en lekker vroeg naar bed gaan omdat het steeds donkerder wordt en ik dus de volgende morgen een stuk beter uitgerust ben. Zodra het herfst begint te worden red ik het niet wakker te blijven tot half een ‘s nachts, dan vallen mijn ogen om tien uur al bijna dicht.

herfst

De herfst betekent ook lagere temperaturen en dat vraagt natuurlijk om een goede shopsessie! Oh ja, wie riep net heel dapper dat ze haar spaarrekening ging aanvullen? Je kunt misschien al wel raden wat ik aanstaande zaterdag ga doen: Ik ga met hoge snelheid het halve land door om de Primark in Zaandam op z’n kop te zetten. Yes, I definitely will. Midden in de zomer vind ik het daar veel te warm voor. Nu ga ik sportief op mijn Vans en in mijn sportbroek Noord-Holland onveilig maken. Shoppen staat voor mij gelijk aan sporten.

De herfst betekent voor mij ook een nieuw begin. Net als oud en nieuw sputter ik ook altijd heel filosofisch dat 1 januari voor mij een nieuw begin is. Dit doet me beseffen dat ik dit ook altijd roep op mijn verjaardag… Ik heb wel heel veel "startovers" op jaarbasis. Ach, ik heb wekenlang alle regels kunnen breken in de zomer en nu is het weer tijd om het normale leven weer op te pakken. Het is een mooi begin om opnieuw(!) te starten met afvallen, meer organisatie en planning voor school en ik vind meer plezier, ondanks de herfst, ook een heel goed voornemen.

choco

Echt, de herfst is zo slecht nog niet. Om zin te krijgen in de herfst beeld ik mij altijd een typische sfeerimpressie in: het is regenachtig buiten en ik zit lekker egoïstisch binnen, beschermd tegen Moeder Natuur. Natuurlijk met een mok chocomel inclusief slagroom. Wie wilde er ook alweer afvallen. Hier hoort ook een goed boek bij. Met een sfeerimpressie als dit hoor je mij echt niet klagen.

Nu het herfst is heb ik ook een goed excuus om mezelf een dagje Thermen cadeau te doen, besef ik me net. Afgelopen zomer was het strand mijn persoonlijke scrub hemel, nu is mijn huid weer een beetje droog aan het worden. Een dagje wellness is dus heel erg nodig. Ik ga het meteen boeken!

Weet je wat ik nou het allergrootste voordeel vind van de herfst? De herfstvakantie! En weet je wat ik dan ga doen? Een zomervakantie boeken!

Bron beeld: Weheartit

Door: Joanne