News

Kim: My life in New York – part 2

Altijd al benieuwd geweest hoe het leven in New York is? Neem dan een kijkje in het leven van Kim! Ze woont de komende maanden in The Big Apple voor haar studie ‘Fashion & Design’. Ze gaat ons op de hoogte houden van haar schoolervaringen, de Amerikaanse avonturen en het leven in the big city. Benieuwd hoe haar ervaringen zijn tot nu toe? Kijk dan maar even mee!

Lieve Girlscene lezeressen, na deel een komt hier deel twee!

central park
Hier zie je mij en mijn schoolvriendinnetjes in het Central Park.

Na een heel leuk afscheidsfeestje en een paar traantjes was het dan eindelijk zo ver: op naar New York! Ik vloog samen met nog heel veel andere Nederlanders die ook naar deze school gaan. Hierdoor was de reis eigenlijk heel gezellig! De eerste dag op de campus hadden we introductie en daarna zijn we gelijk New York City in geweest waar we Rockefeller Center en Times Square hebben bezocht. De volgende dag was het tijd voor het echte werk: uitgebreid shoppen op 5th Avenue en fietsen door Central Park! Moe maar voldaan kwamen we ’s avonds weer op de campus, maar we waren nog niet klaar met shoppen dus de volgende dag gingen we naar een echte Amerikaanse Mall!

kim in new york
Woohoo, ik ben op het Times Square!

kim in new york
Dit was ons uitzicht vanaf het Rockefeller Center.

Op maandag begon ik op school met de eerste lessen en het was echt heel erg leuk! Ik volg Fashion Drawing waarbij ik fashion illustrations en flats leer tekenen, Fashion Icons, Career Skills en Engelse lessen. Het is echt heel leuk en ik leer er enorm veel van!

kim in new york
My first fashion lesson!

Op donderdag hebben we voor het eerst geprobeerd om uit te gaan, helaas is dit in eerste instantie niet gelukt omdat we geen fake ID hadden. Je moet daar namelijk 21 zijn om binnen te komen! Raar he? Daarom besloten we maar ons eigen feestje te geven in een Spaans barretje waar we onze eigen muziek op mochten zetten. Uiteindelijk werd het dus een super leuke avond 😉

kim in new york

Na een drukke maar leuke lesweek was het dit weekend weer party time! Vrijdagavond heb ik samen met twee vriendinnetjes een surprise party georganiseerd voor twee vrienden die dit weekend allebei 18 werden. Zaterdag was het weer tijd voor een dagje New York City. Ditmaal hebben we geshopt op Broadway, een echte aanrader, en zijn we naar de musical Mamma Mia geweest, it was amazing!

kim in new york

Hoe ben ik hier terecht gekomen?
Ik wil jullie nog bedanken voor alle leuke reacties op mijn vorige artikel die verscheen op Girlscene! Veel van jullie vroegen hoe ik dit heb geregeld, dus daar zal ik kort nog even iets over vertellen: ik zit hier met de organisatie EF, Education First. Dit is een talenschool met locaties over de hele wereld. Van Sydney tot Parijs en van Singapore tot Miami. Naast Engels, de taal die ik hier leer, kun je er ook voor kiezen om met EF bijvoorbeeld Frans of Spaans te leren. Ik doe bij EF een cursus voor Fashion & Design, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor International Affairs of Media & Art. Op de website van Education First staat natuurlijk nog veel meer informatie!

I will keep you posted!

XOXO Kim