News

Kim: My life in New York – part 3

Altijd al benieuwd geweest hoe het leven in New York is? Neem dan een kijkje in het leven van Kim! Ze woont de komende maanden in The Big Apple voor haar studie ‘Fashion & Design’. Ze gaat ons op de hoogte houden van haar schoolervaringen, de Amerikaanse avonturen en het leven in the big city. Benieuwd hoe haar ervaringen zijn tot nu toe? Kijk dan maar even mee!

Lieve Girlscene lezeressen, na deel twee komt hier deel drie!

Time flies when you’re having fun! Ondertussen zit ik hier alweer anderhalve maand en voel me al een echte New Yorker: overal heen met de metro, door rood lopen bij het oversteken en de weg kennen in Manhattan!

School is nu ook echt begonnen. De eerste toetsen voor Fashion Icons heb ik al gehad en ook het eerste project is al achter de rug. Hiervoor moesten we in tweetallen vijf kledingstukken van een designer uit de jaren ’20 opnieuw ontwerpen, zodat het draagbaar is in deze tijd. Echt een super leuke opdracht om te doen! Ook de Engelse lessen gaan goed en ik mag zelfs een niveau omhoog!

Ondertussen ben ik aangenomen als stagiaire bij Donna Karan New York. Hier ga ik de komende maanden elke maandag stage lopen op de design afdeling! Ik ben echt super blij met deze stageplek en weet zeker dat ik bij DKNY enorm veel ervaringen op ga doen. Ik ben er al een paar keer geweest en het is echt heel erg leuk om te zien hoe het gaat in zo’n groot modebedrijf. Ik moet onder andere helpen met kleurkaarten maken voor de designers, stoffen opbergen en ervoor zorgen dat alle stoffen een beetje geordend blijven!

Verder breng ik veel tijd door met mijn vriendinnetjes hier op de campus. Borrelen, films & series kijken en lekker shoppen in Manhattan.

new york
Uit eten voor de verjaardag van een vriendinnetje!

new york
Shoppen in NYC

new york
Times Square!

new york
Uit eten

Ook het eerste bezoek is ondertussen al langs geweest. In de herfstvakantie kwamen mijn oom en tante met mijn neefje en nichtjes langs, met wie ik een super gezellig weekje heb gehad. Lekker toeristische dingen gedaan en natuurlijk geshopt. Gelukkig waren ze net op tijd vertrokken, want een paar dagen later kwam orkaan Sandy over New York. Gelukkig ligt onze campus ten noorden van New York City, dus hebben we er naast een paar omgevallen bomen en uitval van elektriciteit en Wi-Fi relatief weinig last van gehad. Wel hebben we twee dagen orkaanvrij van school gehad. Weer een hele nieuwe ervaring dus.

Wat wel heel jammer is, is dat door de orkaan het Halloween feest op school en de Greenwich Halloween parade in New York City niet door konden gaan.

new york
Shoppen met mijn nichtje

Deze week komt mijn vader alweer om de marathon van NYC te lopen, dus zondag zal ik als trotse dochter langs de kant gaan staan om hem aan te moedigen.

I will keep you posted about my life in NYC!

XOXO Kim