News

Nieuwe rubriek: Joanne schrijft

Mijn naam is Joanne. Bij jullie vast niet geheel onbekend, want de afgelopen maanden hebben jullie mijn naam héél subtiel onder een aantal columns zien staan op Girlscene. Schrijven is iets wat de afgelopen 7530 dagen al in mijn bloed zit. Denk nu niet dat ik een of andere freak ben die elke dag van haar bestaan bijhoudt, ik probeer alleen heel interessant over te komen en heb een of andere "hoeveel-dagen-besta-jij" calculator van internet gebruikt.

Zo nu we dit achter de rug hebben, kunnen we de cijfers achterwege laten. Ik heb namelijk een hele leuke mededeling; jullie gaan mij steeds vaker op Girlscene voorbij zien komen! Buiten mijn tweewekelijkse columns ga ik daarnaast eens per maand aandacht schenken aan het – voor mij – mooiste aspect van mijn menselijk bestaan: Schrijven.

joanne

Oké, ik klink nu heel poëtisch, maar het is dan ook een groot deel van mijn leven. Ik ga namelijk alles behandelen op het gebied van lezen en schrijven. Zo zullen jullie artikels voorbij zien komen over typische schrijf issues of een stuk over hoe je bijvoorbeeld een goede spanningsboog opbouw in je verhaal. Daarnaast ga ik ook boeken reviewen in een filmpje. Jep, binnenkort kunnen jullie mijn pretface op je scherm zien!

joanne

Om jullie een beeld te geven van wie je nu voor je neus gaat hebben… Mijn naam is dus Joanne en ik tel inmiddels 20 lentes oud. Geboren en getogen in de oostelijke kant van ons land en ik ben onlangs gaan wonen in een achtergelegen gehucht van maar liefst vier straten. Mijn shop-hartje kan haar hart gelukkig nog steeds ophalen: er zit een grote stad op 20 minuten afstand. Toch is het heel afgelegen en zitten de dichtstbijzijnde buren 300 meter verderop. Mij hoor je niet klagen, want nu heb ik eindelijk mijn paard in de achtertuin staan. Happy me!

Helaas voor mijn paard dat hij op een tweede plekje – hij komt echt niets tekort, hoor – staat, want er is slechts een bezigheid die me mijn hele leven al in de ban houdt; schrijven. Ik houd ervan om met woorden te toveren en verhaallijnen uit te denken en op papier te zetten. Ik vind het geweldig om mijn hersenen op hol te laten slaan, ik hou van alles wat het me brengt. Het is met recht, mijn passie. Het begon al als kleuter: ik maakte tekeningen om mezelf uit te drukken. Naarmate dat ik leerde schrijven, ging ik alles neer pennen in een schrift om vervolgens vervangen te worden door een computer.

joanne

Mijn doel is dan ook om een bekend schrijfster te worden. Ik heb er alles voor over om mijn hersenspinsels op papier te zetten en daarmee de kost te verdienen. Er zullen misschien wel een aantal lezers zijn die mij nog van het forum kennen – mijn manuscript Leven zonder Louboutins, heeft een aantal maanden geleden voor een klein gedeelte tijdelijk op het forum gestaan. Goed nieuws: Ik heb het helemaal afgeschreven en ben nu druk bezig met een aantal hele lieve mensen om de boel te redigeren. Er is zelfs al een uitgeverij (!) die interesse heeft getoond. Dit is voor mij natuurlijk een hele grote motivatie om vooral door te gaan met het verwezenlijken van mijn dromen. Daarnaast doe ik er ook écht alles aan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen – zo heb ik verschillende cursussen en workshops gevolgd, onder andere aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

joanne

En al die kennis, lieve lezertjes, deel ik graag met jullie! Daarnaast heb ik een boekencollectie waarmee je zowat een bibliotheek mee op kan starten. Ik hoop in ieder geval dat ik jullie een hele hoop kan vertellen – vast wel! – en dat jullie het leuk vinden. Daarom wil ik jullie ook vragen om mij vooral te laten weten wat jullie het liefst terug zien komen in mijn rubriek “Joanne Schrijft.”

joanne

Schroom niet, reageer!

Jullie horen héél spoedig weer van me,

Joanne