News

Kim: my life in New York – part 4

Altijd al benieuwd geweest hoe het leven in New York is? Neem dan een kijkje in het leven van Kim! Ze woont de komende maanden in The Big Apple voor haar studie ‘Fashion & Design’. Ze gaat ons op de hoogte houden van haar schoolervaringen, de Amerikaanse avonturen en het leven in the big city. Benieuwd hoe haar ervaringen zijn tot nu toe? Kijk dan maar even mee!

Lieve Girlscene lezeressen, na deel drie komt hier deel vier!

De vorige keer eindigde ik nog heel enthousiast over de New York Marathon die toen bijna plaats zou vinden en waarvoor mijn vader speciaal naar New York was gekomen, maar helaas werd de marathon op het laatste moment afgelast door orkaan Sandy. Super jammer natuurlijk, maar alsnog heb ik samen met mijn vader een heel leuk weekend gehad in New York City! We zijn op het Empire State Building geweest, geshopt op 5th Avenue en hebben rondgelopen in Chinatown, Soho en Little Italy.

ny
Lunchen in Little Italy

ny
Boven op het Empire State Building

Eenmaal terug op de campus was er nog steeds geen Wi-Fi door Sandy, maar ondertussen begon de volgende storm alweer: dit keer ging het sneeuwen! Gelukkig viel het heel erg mee en hebben we er niet echt last van gehad. Voor heel veel mensen hier op de campus was het de eerste keer in hun leven dat ze sneeuw zagen, dus er werden volop foto’s gemaakt, sneeuwballen gegooid en ’s avonds werd er gesleed op de dienbladen uit de kantine!

ny
Snow!

Ook zijn we voor het eerst echt uit geweest in Manhattan, want er was een Benefit party voor de slachtoffers van de orkaan Sandy in Pacha wat 18+ was. Afrojack, Sunnery James & Ryan Marciano kwamen draaien dus dat was echt heel erg leuk!

ny
Pacha!

Verder zien we elke keer nog steeds nieuwe delen van New York! Deze maand ben ik in Brooklyn geweest, wat echt een super leuk deel van New York is! Heerlijk over Brooklyn bridge gelopen en over de promenade langs het water met uitzicht op de skyline van Manhattan. In Brooklyn hebben ze ook super leuke winkeltjes en goedkope restaurantjes dus aan het einde van de dag zijn we lekker uit eten geweest bij een sushi restaurant!

ny
Brooklyn

ny
Brooklyn

nt

23 November was het Thanksgiving, wat hier in Amerika groots gevierd wordt! We hadden twee dagen vrij gekregen van school en op donderdagavond hadden we bedacht om lekker eten te bestellen en series te kijken, maar toen we de Chinees wilden bellen bleek het dicht te zijn. We besloten om eventjes rond te gaan lopen om te kijken of er wat open was, maar echt alles was dicht. Zelfs de Macdonalds die normaal 24 uur per dag open is was nu gesloten, dus eenmaal teruggekomen op de campus om half 10 ’s avonds besloten we toch nog maar een pizza te bestellen!

Na een paar uurtjes slaap moesten we alweer opstaan, want het was Black Friday! Om 6 uur ’s ochtends liepen we al over 5th Avenue. Met de drukte viel het gelukkig allemaal heel erg mee, alleen helaas met de kortingen ook. Een heleboel dingen waren namelijk helemaal niet in de opruiming. Wel hebben we een heel gezellig dagje gehad en toch nog een beetje gewinkeld.

Zondag ging iemand van de staf voor ons koken, omdat hij medelijden had met ons dat wij elke avond in het cafetaria moesten eten (zo slecht is het eten hier, haha!). Hij had echt super lekker voor ons gekookt en het was een heel gezellig avondje!

ny
Eten op de campus!

Maar naast al deze leuke dingen ga ik natuurlijk ook nog naar school! We zitten nu al bijna aan het einde van het eerste semester, dus met fashion zijn we druk bezig met onze final projects. Doordat ik hier veel Engels praat op school, met mensen op de campus en op m’n stage merk ik ook dat het Engels spreken al veel makkelijker gaat!

Nu heb ik nog maar twee weekjes school en dan is het al kerstvakantie!

I will keep you posted about my life in NYC!

xoxo Kim