Lifestyle

Cadeaus mooi inpakken

Wat is er nou leuker dan een mooi ingepakt cadeautje? Dat is toch veel leuker om uit te pakken (en te geven!). Girlscene vertelt je hoe je simpel en snel je cadeautjes heel mooi kan inpakken!

Tips & Trucs:

– Hou het simpel. Gebruik bijvoorbeeld inpakpapier, een grote strik en een kaartje. Niet meer, anders dan wordt het een rommeltje.
– Gebruik kleuren die mooi bij elkaar passen. Voor kerst bijvoorbeeld rood en zilver, of roze en zilver. Goud en groen, blauw met paars…
– Een lint geeft al een heel andere uitstraling aan een pakje. Gebruik een mooi, breed lint in een bijpassende (of juist contrasterende kleur) en strik die mooi om het pakje heen. Simpel, snel, maar wel een groot effect!
– Gebruik mooi, dik papier om je cadeau in te pakken. Dit geeft een luxe uitstraling.
– Heb je (een) klein(e) cadeautje(s)? Verpak ze dan in een grotere doos. Doe stro in de doos, leg de cadeautjes erop en leg er dun goudkleurig vloeipapier over. Doos dicht, mooi inpakken… Superleuk!
– Heb je een cadeau met een aparte vorm (= moeilijk in te pakken?). Verpak het dan gewoon in een grotere doos. Een rechthoekige vorm kan je mooi, strak en netjes inpakken. Dat geeft weer een mooie uitstraling!
– Leuke dingetjes om je cadeau mee op te fleuren: kleine kerstballetjes, veertjes, een mini-kerstmuts, een beetje glitterpoeder en wat dacht je van een vleugje parfum?

Ik heb zelf het merk Rice ontdekt, een superleuk Deens merk met onder andere mooie spullen om cadeaus in te pakken. Het merk is o.a. te koop bij ThemaCompany.nl.

Ice Crystals inpakpapier, €9,50

Roze stoffen lint met ‘december’ erop, €5,-

Inpakpapier met wallpaper motief, €9,50

Vijf soorten lint, €9

Natuurlijk kan je inpakpapier en linten ook gewoon bij winkels als Ikea, Xenos en Hema kopen. Linten kan je daar ook kopen, maar voor écht mooie linten kan je langs de fourniturenwinkel gaan. Succes met inpakken!

door onze redactrice Cynthia