Lifestyle

Inpakcursus

Ik doe regelmatig leuke cursussen, met vriendinnen of mijn moeder. Zoals laatst een sushi cursus, waar je écht veel leuke dingen leert! Afgelopen week deed ik samen met mijn moeder een inpakcursus in Eindhoven, waar we heel mooi cadeautjes leerden inpakken én versieren.

Deze workshop werd gegeven door Ingrid Kroeze van Inpakshop.nl. Hij is er trouwens door het hele land, maar aangezien mijn ouders vlakbij Eindhoven woonden was dat het meest praktisch.

Er zijn twee soorten workshops: eentje voor beginners en voor gevorderden. Wij deden de eerste natuurlijk, ikzelf ben echt een muts qua knutselen, ik kan nog geen plakbandje netjes ergens opdoen. Maar daar zou verandering in komen!

De cursus was écht heel erg leuk, hij duurde ongeveer drie uur maar ging heel rustig in stappen. Je leert eerst de basis van het ‘strak’ inpakken en hoe je slim hoekjes dichtmaakt. We begonnen met een simpel vierkant doosje inpakken, maar daarna ook een cilinder (zodat je een fles wijn of bodylotion in kunt pakken). Later maakten we ook een ‘tasje’, waar je apartere vormen in kan stoppen. Veel mensen proberen lastige vormen, zoals een vaasje of een mok of iets dergelijks, helemaal goed in te pakken. Maar je kunt veel beter zo’n stevig tasje maken en het cadeau erin stoppen!

Cursusleider Ingrid legt uit…

Een bodem in een cadeautasje maken… helemaal niet zo moeilijk!

Tenslotte leerden we ook versieren, met krullen, linten, waaiertjes, pijltjes en zelfs een heus kraagje – superleuk voor een vaderdagcadeautje, bijvoorbeeld.

Mijn "creaties" (wat zonde dat er geen echte cadeautjes in zaten, haha!)

(leuk voor een fles wijn)

Het tasje…

…versierd met een kraag!

Lekker Hollands

Rood met witte stipjes

Wil je weten waar de volgende workshops zijn, kijk dan hier. Ik heb in ieder geval nu al zin in Kerstmis, haha!