Lifestyle

DIY: verjaardagskaartjes maken

Een verjaardagskaartje kopen kan lastig zijn, er is vaak zoveel keus dat je het soms even niet meer weet. Geen probleem, want ben je creatief aangelegd? Dan kun je natuurlijk ook gewoon je eigen kaartje fabriceren.

Op thecraftsdept.marthastewart.com kwam ik een leuke DIY tegen hoe je zelf grappige verjaardagskaartjes maakt. Dus naast dat je creatief bezig bent, is het ook nog eens wat persoonlijker. Erg leuk!

Ben je benieuwd? Lees dan hieronder de uitleg hoe je zelf aan de slag moet gaan…

Benodigdheden:

-          gekleurd vel papier van 8,5 bij 11 cm (vouwpapier van de Hema)
-          een stanleymes (niet van essentieel belang, maar wel handig om binnen handbereik te hebben)
-          een pen
-          snijplankje of matje
-          liniaal
-          lijm
-          eventueel nog meer vellen papier van een andere kleur

Stap 1: Pak de twee vellen gekleurd papier, of van dezelfde kleur of twee verschillende kleuren. Vouw beiden vellen twee keer dubbel, één keer horizontaal en één keer verticaal.

Stap 2: Vouw dan zoals je hierboven kunt zien nog twee horizontale vouwen erbij.

Stap 3: Gebruik hiervoor het stanleymes. Als het goed is heeft elk velletje papier, maar één verticale lijn. Leg precies tegen/op deze lijn een liniaal en maak een sneetje van de eerste vouw tot de derde vouw. Dus je krijgt dan alleen in het midden van het papier een snee, dus NIET helemaal tot de uiteinden snijden.

Stap 4: Vouw de verticale lijn dubbel, zodat je een soort van openstaand kubusje krijgt.

Stap 5: Druk vervolgens alle panelen aan elkaar, zodat je eigenlijk een boekje krijgt van in totaal vier pagina’s.

Stap 6: De voorkant van de kaartjes, deze kun je geheel naar eigen wens versieren. Bovenstaande stroken (stickerband) die je boven en onder de namen ziet, kun je bij Xenos kopen.

Stap 7: De eerste pagina van het kaartje heeft een kleiner kaartje dat als het ware op de bladzijde ligt en dus hoger is. Als je goed kijkt zie je dat er aan de onderkant en de bovenkant weer twee sneetjes zijn gemaakt waardoor je het dus naar buiten kunt duwen.

Stap 8: Alweer een element dat naar boven komt. Dit kun je weer met kleine sneetjes doen of je plakt er iets anders onder waardoor het hartje naar boven komt.

Stap 9: De laatste pagina van het kaartje. Met een stanleymes kun je ballonnetjes uit de pagina snijden. Heb je dit gedaan? Plak dan onder het uitgesneden gedeelte een leuk contrasterend kleurtje.

En klaar is kees, je eigen custommade verjaardagskaartje!

door Danique