Lifestyle

DIY: cadeautasjes van krant

Een cadeautje kopen is één ding, maar het ook nog eens leuk inpakken is een tweede. Niet iedereen bezit inpaktalent, natuurlijk zijn er ook genoeg winkels die het leuk voor je inpakken.

Is je cadeautje leuk verpakt? Dan moet het nog naar plaats van bestemming gebracht worden. Als je het goed doet, hoort daar natuurlijk een leuk cadeautasje bij. Deze hoef je niet kopen, je kunt ook zelf aan de slag gaan. Lekker budget en daarnaast een leuk tijdverdrijf!

Dus ben je creatief aangelegd? Kijk dan hieronder voor de DIY: cadeautjes van krant maken.

Benodigdheden:

- veel kranten
– een schaar of stanleymes
- sterke lijm, zoals secondelijm
- twee veters, leuk lint of touw
– oogjes (waar uiteindelijk het lint, de veters of het touw doorheen moet)
– groot stuk karton, waaruit twee panelen van ongeveer 12 cm te halen is.

Stap 1: Het tasje wordt ongeveer 13 cm hoog, 11 cm breed en 7,5 cm diep. Leg twee dubbele pagina’s op elkaar. Uiteindelijk zorgt dit voor extra stevigheid.
Knip een rechthoek van 40 cm breed en 21 cm hoog uit. Heb je het rechthoek uitgeknipt? Kijk dan welke kant je aan de buitenkant wilt en zorg dat die aan de bovenkant ligt.

Stap 2: Vouw vanaf de bovenkant een flap van 3.20 cm (1.25") breed naar beneden. Vouw vervolgens aan de onderkant een flap van 5 cm (2") breed naar boven. Dan moet er verticaal drie vrouwen gemaakt worden: na 11.5 cm (4.5"), 8.5 cm (3"), 11.5 cm (4.5") en weer na 8.5 cm (3"). Zodat je op het einde een kort, gevouwen strook hebt van 1.25 cm (0.5"). De twee stroken van 11.5 cm zijn de voor- en achterpanelen. Het flapje van 1.25 cm dient als lijmgedeelte.

Pak het karton bij de hand en knip hier twee panelen van elk 10.80 cm breed en 12.7 cm hoog uit. Heb je dit gedaan? Plak ze dan op de twee grootste panelen net tussen de bovenste en onderste vouw. Lijm de bovenste vouw naar beneden vast aan de twee stukken karton, zodat de rand van het karton bedekt is.

Stap 3: Smeer wat lijm op de buitenkant van de korte vouw (1.25 cm – 0.5"). En vouw het geheel dicht, zodat de plakrand aan de voor- of achterkant wordt geplakt. Zorg ervoor dat het geheel goed gelijmd is, en niet dat er nog een gapend gat te vinden is.

Stap 4: Keer het tasje zo, dat de rand van 5 cm (2") aan de bovenkant zit. Vouw de korte kanten naar binnen, alsof je een cadeautje inpakt. Je kunt het tasje natuurlijk zo keren dat het voor jou makkelijker is om het te vouwen. Bijvoorbeeld door het tasje op de zijkant te leggen.

Stap 5: Smeer wat lijm op de vouwen en vouw het goed, strak dicht. Heb je alles gelijmd? Zet het tasje dan neer, met de onderkant op een tafel en druk het geheel vanaf de binnenkant goed aan.

Stap 6: Knip een stuk karton van 10.15 cm (4") bij 6.4 cm (2.5") en lijm het op de bodem van het tasje. De ondergrond zorgt ervoor dat de flappen weggewerkt zijn en de bodem verstevigd.

Stap 7: Dan de laatste stap. Maak vier gaatjes aan de bovenkant van het tasje, twee in de rechterkant en twee in de linkerkant. Je kunt voor de afwerking er ook oogjes in plaatsen, dit hoeft natuurlijk niet. Breng vervolgens het lint, touw of de veter door het gat heen en knoop het vast.

En voila je custom-made cadeautasje! Veel succes!

Bron: howaboutorange.blogspot.com

door Danique