Lifestyle

Carnaval

Het is bijna zover: Nederland in de ban van carnaval! Nou ja, een deel van ons land dan. Vooral in het zuiden van Nederland wordt deze feestdag uitbundig gevierd. Veel mensen bereiden zich voor op drie dagen lang non-stop feesten. Het belangrijkste van dit feest is toch wel je outfit. Je kunt eindelijk je fantasie eens op hol laten slaan en je flink uitleven met gekke kledingstukken.

Feesten tot in de late uurtjes, drukte en vooral veel drank. Wist je eigenlijk dat Carnaval een katholiek feest is van oorsprong? In veel religies wordt eens per jaar 40 dagen gevast, niet eten en drinken tussen zonsondergang en zonsopkomst. De katholieken wilden drie dagen voor het vasten nog een groot eetfestijn organiseren, zodat ze zichzelf nog één keer vol konden proppen met lekkere dingen. Op Aswoensdag begint het vasten, dus de drie dagen daarvoor mag je jezelf nog eens flink laten gaan en alles eten waar je zin in hebt, oftewel: Carnaval.

Het woord Carnaval is afgeleid van het Latijnse carne vale, wat betekent vaarwel aan het vlees. Dit slaat dus op de 40 dagen waarin mensen overdag niet mogen eten. Officieel begint het feest altijd op 11 november om 11:11 uur. Deze cijfers zijn gekozen omdat dit het getal van de dwazen/gekken is. Tijdens de party zijn er geen grenzen en laat je jezelf even lekker gaan. Carnaval wordt in verschillende landen over de hele wereld gevierd en wij doen ook mee!

Misschien heb je al een geweldige outfit samengesteld om in te carnavallen of ben je nog hard op zoek. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij niet van dit feest houdt en het liever overslaat. Voor de mensen die wel van dit feestje houden hebben wij een aantal leuke en populaire kostuums op een rijtje gezet.

carne

Ben Saunders is op dit moment erg populair als vermomming. Plak je vol met tattoos, een paar nep gouden tanden en een petje en je bent klaar!

carne

Tattoosleeves, prijs vanaf € 9,95

carne

Gouden tanden, prijs € 6,50

Ook de gouden tanden mogen niet ontbreken.

carne

Bril, prijs € 9,95

En de bril natuurlijk… En als je dan nog een oude pet opzet en met zwarte viltstift een tunnel(oorbel) op je oorlel tekent, ben je helemaal klaar.

carne

Een andere bekende die dit jaar veel geïmiteerd wordt, is Yvon Jaspers. Wanneer je als de presentatrice van ‘Boer zoekt vrouw’ wilt gaan, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk kleuren bij elkaar aantrekt. Ruitjes, streepjes, bloemetjes enzovoort, alles mag gecombineerd worden!

carne

Pruik, prijs € 12,95

carne

Hoed, prijs € 2,50

Je kunt eventueel nog een hoed opzetten en daar een paar blonde lokken onderuit laten komen.

carne

Wil jij Lady Gaga nadoen, dan kan je je helemaal uitleven met de zonnebrillen. De zonnebril en het haar moet gewoon zoveel mogelijk over-the-top!

carne

Zonnebril, prijs € 9,95

carne

Zonnebril, prijs € 12,95

Voor de rest zijn er natuurlijk genoeg soorten outfits te bedenken voor carnaval. Non, piraat, elf, heks, indiaan, boef, politievrouw, robin hood, piloot enzovoort enzovoort. Genoeg te kiezen dus…

Doe jij aan Carnaval? Zo ja, wat trek jij aan?

Door Myrre