Lifestyle

Superleuke surprises voor de Sint

Over een paar weekjes is het weer Sinterklaas. En met de komst van de goedheiligman en zijn zwarte pieten vriendjes, zijn velen al weken van te voren druk aan het stoeien met papier-maché, verfkwasten en gedichten. Maar heb jij nog geen idee wat je maken moet? Wij geven je superleuke surprisetips!

Surprises maken voor de Sint is elk jaar weer een hele klus. Maar als je eenmaal de creatieve slag te pakken hebt, is het eindresultaat altijd lachen, gieren, brullen. Een goed rijmend gedicht erbij en jij bent helemaal klaar voor het ‘gezellig avondje’!

Een originele surprise maken is zo makkelijk nog niet. Je wilt wel met iets aankomen wat ook echt bij diegene past, die er op jouw getrokken lootje staat! Wij delen onze superleuke surprise ideetjes met jou, want óók de redactie van Girlscene is deze dagen weer druk aan het fröbelen.

surprises

Sieradenkistje
Dit is een leuke surprise voor de dames! Ga thuis, bij je opa en oma of in de winkel op zoek naar een (houten) kistje. Dit kan bijvoorbeeld het sigarenkistje van je opa zijn of een oude theedoos. Je kunt dit home made sieradenkistje op verschillende manieren pimpen. Het ligt er een beetje aan wie het kistje cadeau krijgt! Je kunt hem bijvoorbeeld beplakken met vrolijke stofjes of schelpen, er een mooi kunstwerk met verf op maken of er verschillende soorten pasta (ongekookt) opplakken en deze een spuiten/verven. Zo, de buitenkant is klaar. Nu kun je aan de slag met de binnenkant van het sieradenkistje. Plak op de bodem een zacht stofje. Een theedoosje gebruikt? Dan heb je al gelijk handige vakjes om de sieraden te sorteren! En een spiegeltje maakt het sieradenkistje helemaal af! Deze kun je aan de binnenkant van het dekseltje vastlijmen. Het is dan misschien een idee om wat leuke armbandjes of oorbellen als cadeautjes in te pakken en deze alvast in het kistje te doen.

sint

Collage op kussen
Zoek leuke en gekke foto’s van diegene waarvoor de surprise is. Als de foto’s niet digitaal zijn, scan ze dan in. Maak op de computer van alle foto’s een collage. Dit kan bijvoorbeeld heel eenvoudig en snel met het programma Picasa. Ben je tevreden over de collage, sla deze op een USB-stickje op. Ga naar een winkel waar ze foto’s op kussenslopen drukken (bijvoorbeeld Kruidvat of Hema). De grote van het kussen ligt aan je budget. Er moeten natuurlijk ook nog cadeautjes gekocht worden! Let er wel op dat deze niet te groot zijn, want je stopt ze namelijk in het kussen. Dit fotokussen is niet veel werk en is ook nog eens een originele- en persoonlijke Sinterklaas surprise!

sint

Laat je ouders weer ‘lezen’!
Klaagt je vader of moeder nu hele dagen dat die kleine lettertjes niet te lezen zijn? Dan wordt het tijd voor een leesbril! Dit is dan dé perfecte ouder-surprise. Een leesbril kun je op verschillende manieren maken. Je kunt: simpelweg een oude bril gebruiken en deze een mooi kleurtje geven. Hier hebben we begin oktober een DIY over geschreven, maar dan voor je zonnebril te pimpen. Het is nog leuker om ook de bril zelf te maken! Ga aan de slag met buigbaar ijzerdraad. Buig deze in de vorm van een bril. Gebruik een rond voorwerp om zo een goed brilmontuur te krijgen. Als dit gelukt is, wikkel er dan gekleurd draad (bijvoorbeeld wol) omheen en knoop en/of lijm het uiteinde vast. De cadeautjes kun je met touwtjes aan de leesbril hangen. De glazen van deze crea bril moeten er alleen wel even bij gedacht worden!

sint

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…
Is jouw gemaakte surprise voor een echte ijdeltuit? Dan is deze originele spiegel met purschuimlijst een leuk idee! Er zal misschien vast ergens in huis nog wel een spiegel staan die niet gebruikt wordt. Is dit niet het geval, loop dan eens een kringwinkel binnen, daar zijn genoeg spiegels voor een prikkie te vinden! Nu kun je voorzichtig een lijst van purschuim langs de spiegel spuiten in een zigzaggende beweging. Zorg wel dat je oude kleren aan hebt en je de grond, waarop de spiegel ligt, bedekt met oude kranten. Purschuim is namelijk erg vies spul dat je moeilijk ergens uit of vanaf krijgt! Laat de lijst een nacht goed drogen. Is deze helemaal hard geworden, dan kun je hem gaan spuiten met bijvoorbeeld een zilverkleurige spuitbus. Leg oude kranten op de spiegel, zodat je deze niet mee spuit. Als de verf droog is, kun je de cadeautjes aan de achterkant van de spiegel bevestigen. Het is ook een leuk idee om het Sinterklaasgedicht op de spiegel te schrijven. Doe dit dan wel met een whiteboard stift, zodat de spiegel na Sinterklaas ook nog gebruikt kan worden.

sint

Man of the match
Een simpele surprise voor je voetballende broer is toch wel deze ‘gouden’ voetbalschoen. Vraag aan vrienden of ze nog een oude voetbalschoen in de kast hebben liggen. Maak deze wel eerst even schoon voordat je hem gaat gebruiken als surprise. Koop een gouden spuitbus en spuit de schoen goud. Haal eerst de veters eruit, deze kun je later ook nog goud maken. Je broer zal zich deze avond ‘The man of the match’ voelen.

sint

Sissende slang
Ben je een beetje handig met naald en draad? Deze originele tochtrol is een superhandige surprise voor de winter. Je stikt wat leuke gekleurde lapjes aan elkaar, totdat je uiteindelijk de vorm van een slang (rol) hebt gekregen. Stik het einde van de slang nog niet dicht, want hier doe je eerst fiberfill en de cadeautjes in, zodat het een dikke rol wordt. Als laatste stik je twee knopen aan de kop van het dier vast. Zo kan jouw zelfgemaakte slang ook nog wat zien. Een leuke surprise die ook nog eens gebruikt kan worden als tochtrol voor de deur!

sint

Handige helm
Met deze handige bouwvakkershelm hoeft je broer, zus, vader of moeder tijdens een feestje zijn of haar glas niet meer vast te houden! Het drankje staat namelijk op het hoofd! Ga op zoek naar een bouwvakkershelm, een lang plastic rietje (ongeveer 50 cm), een blikje drinken en een plastic flesje. Zorg wel dat dit flesje een iets bredere omvang heeft dan het blikje. Je knipt het plastic flesje door midden en je gebruikt hier het onderste gedeelte van. Deze is bedoeld als houdertje voor het blikje. Dit houdertje schroef je aan de zijkant van de helm vast. Kies een lekker blikje drinken uit en zet deze hierin. In de helm maak je nog een gaatje (naast de houder) waar het rietje doorheen gaat. Tadaa, klaar is jouw feesthelm! En de cadeautjes? Die kun je onder de helm stoppen.

Doen jullie met Sinterklaas aan surprises en wat heb jij dit jaar in elkaar gefröbeld? Of ga je één van deze surprises maken?

Bron beeld: weheartit

Door Evi