Lifestyle

Maak van jouw feestje een onvergetelijke avond!

Omdat je jarig bent, omdat het oudejaarsavond is of gewoon omdat het kan. Een feestje geven is altijd leuk! Al je vrienden over de vloer en lol maken tot in de vroege uurtjes. Maar voordat het zover is, moeten er wel de nodige voorbereidingen getroffen worden.

party

Girlscene geeft je tips om van jouw party een onvergetelijke avond te maken.

Locatie
Kies de perfecte party locatie uit. Misschien bij jullie in de garage, in de woonkamer of bij je vriendje in de schuur! Zorg wel dat je een feestruimte kiest die ook goed warm te stoken is. Jouw gasten zullen denk ik niet in thermokleding, sjaal en wanten naar het feest komen. Ook zal de buurvrouw het fijn vinden als de locatie een beetje geluidsdicht is. Zij wil tenslotte niet tot drie uur ’s nachts meegenieten van Beyonce’s hits en de tracks van Armin van Buuren…

Briefjes
‘Dag buurman en buurvrouw…’ Maak van te voren briefjes voor je buurtjes. Daarin vertel je dat je aanstaande vrijdag een feestje geeft. Zo worden je buren niet onverwachts verrast door eventuele geluidsoverlast en zullen ze er meer begrip voor hebben dat jij een feestje geeft. Het zou jammer zijn als om 23.30 uur de politie aan de deur staat en je verzoekt het feestje te beëindigen, omdat de buren geklaagd hebben. Als je goed contact met je buren hebt, ga dan eventjes langs om je feestje aan te kondigen. 

party

Kom je ook?
Maak een originele uitnodiging. Misschien geef je wel een thema-feestje, dan is het leuk om ook de uitnodiging in dit thema te maken. Het leukste en het persoonlijkste is, als je de uitnodigingen zelf maakt. Ga creatief aan de slag met leuke papiertjes, schaar en lijm. Als je rond de dertig man wil uitnodigen, gaat hier wel even tijd inzitten. Maar een leuke, persoonlijke uitnodiging zullen je gasten erg waarderen! Zet de datum, plaats en tijd op het kaartje en vergeet er ook niet op te zetten dat als gasten niet kunnen komen, ze dat even moeten melden. Anders zit je na het feestje nog met zes flessen cola en vier schalen hapjes.

Drankjes
Maak een lijstje van het aantal vrienden dat er op je feestje komen. Zo kun je een beetje inschatten hoeveel drank er gekocht moet worden. Vraag rond wat er normaal gesproken gedronken wordt. Maar denk ook aan je eigen budget! Ben je nog geen zestien, ga dan voor de lekkere sapjes en frisdranken. Ook alcoholvrije cocktails zijn dan erg leuk om te maken voor de feestgangers. Tip: Bewaar de bon van je ingekochte drank goed. In sommige supermarkten kun je flessen die niet opengemaakt zijn terugbrengen. Dit scheelt jou weer geld.

party

Snoepgoed en andere lekkere dingetjes
Chips en bitterballen zijn echte party snacks. Maar misschien is het leuk als je eens wat anders op tafel zet. Lekkernijen die bij jouw feestje passen. Zuurstokjes, cupcakes en popcorn of een heerlijke fruitsalade. Wat ook lekkere snacks zijn, zijn kleine pizzaatjes. Oké, en natuurlijk kun je dan altijd nog de frituurpan aanzetten.

Obers
Zie je het niet zitten om de hele avond rond te gaan met drankjes en hapjes? Vraag je broertje en/of zusje (of buurkinderen) te hulp! Zij zullen het superleuk vinden om op jou feestje te mogen zijn. Of ze nu de hele avond als obertjes rond moeten of niet. Zij kunnen ook nog een vriendje of vriendinnetje vragen te helpen. Jij hoeft je deze avond zo in ieder geval niet meer druk te maken of iedereen genoeg te drinken en te snoepen krijgt.

party

DJ
Ook is het leuk om een vriend(in) (of als je nog een broertje/zusje hebt) als dj te vragen. Er is niets zo ergerlijk als steeds maar naar de cd-speler te moeten lopen. Sta je net te kletsen met een goede vriendin, stopt de muziek er weer mee… Jouw dj zal verzoekjes en alle andere nummertjes met plezier voor je draaien. Kun je zo snel geen dj vinden. Maak dan zelf een leuke en lange(!) track-list. Let op: Om deze te maken ben je wel even wat tijd kwijt.

Verras je ouders
Als je niet wil dat je ouders al hun dansmoves aan jouw vrienden showen, verras ze dan op die avond met een leuk uitje. Geef ze een bioscoopbon of laat ze dat leuke beauty-arrangement in de krant zien. Een win-winsituatie dus. Zowel jij als je ouders hebben een leuke avond.

party

Versiering
En natuurlijk moeten we de versiering niet vergeten! Hang de hele feestlocatie vol met leuke slingers en ballonnen. Als je een thema-feestje geeft, dan is het leuk om de versiering hier op aan te passen. Vergeet niet om het buiten ook gezellig te maken. Zet bijvoorbeeld fakkels bij de voordeur. Zo weten je gasten ook meteen waar the party is!

Let’s party!

party

Een feestje geven kost best wat. Kijk je ouders eens lief aan, misschien willen zij jou wel een beetje sponsoren. Of maak een goede deal met ze: Als zij jou financieren, dan doe jij een maand lang…  

Ps. Maak voor the day after nog geen plannen. Je ouders zullen het denk ik erg op prijs stellen als alles de volgende dag er weer spik en span uitziet.

Ga jij binnenkort nog een feestje geven en wat wordt het voor een soort feestje? En heb jij nog tips?

Bron beeld: weheartit

Door Evi