Lifestyle

Interview met secretaresse van Douglas

Ter ere van de campagne ‘Secretaresse, echt iets voor jou’ interviewde ik voor Girlscene een secretaresse. Want wat blijkt? Steeds minder jongeren kiezen voor een secretariële opleiding! Misschien ben jij nog op zoek naar een opleiding die bij je past en raak je door dit interview geïnspireerd…

Over ‘Secretaresse, echt iets voor jou’

Ben jij goed in organiseren en regel jij altijd alles tot in de puntjes? Maak dan kans op een dagje uit met je vrienden ter waarde van 3000 euro.

Al snel denken jongeren bij het vak van secretaresse aan kokerrokjes, mantelpakjes en vreemdgaan met de baas. Maar… dit is een achterhaald beeld! Met een opleiding tot secretaresse kies je voor een veelzijdige baan, je weet, ziet en hoort alles binnen een bedrijf, je bent onmisbaar binnen de organisatie én je hebt goede kansen op de arbeidsmarkt.

Dus: doe mee en win een dagje uit met je vrienden ter waarde van 3.000 euro op www.echtietsvoorjou.nl! Dit is de site van de campagne ‘Secretaresse, echt iets voor jou’.

Het interview

Ik interviewde Yvonne, op dit moment secretaresse bij Douglas. Dat klinkt als een heerlijke baan met de laatste make-up en parfums; daar moest ik meer van weten!

 

Vertel in het kort iets over jezelf…
Ik ben een vrouw van 40 jaar en werk nu al 20 jaar. Ik ben getrouwd, maar heb geen kinderen. Ik woon én werk in Nijmegen. Ik ben dol op het verzorgen en doen van mijn (ik ben ook nog nagelstyliste). Verder ben ik gek op mijn man, lezen en F1 kijken.

Hoe ben je bij je je baan als secretaresse gekomen?
Ik heb eerst Mavo gedaan, en daarna een opleiding bij Schoevers tot receptioniste Waarom ik secretaresse ben geworden: dat is geleidelijk zo gekomen. Ik ben eerst als receptioniste begonnen en met iedere nieuwe baan weer iets verder omhoog geklommen! Nu werk ik dus bij het hoofdkantoor van Parfumerie Douglas.

Hoe ziet een dag in jouw werkleven eruit?
Ik begin met mijn mailbox en de post, deze neem ik daarna door met de directie. Daarna ga ik mijn eigen post wegwerken én beantwoorden. Vervolgens ben ik bezig met het boeken van vluchten voor zakenreizen, onderhoud van het eigen pand (hoofdkantoor) regelen en het begeleiden van receptionistes en de andere dames van mijn afdeling.

Wat is het leukste aan jouw baan?
Leuke zijn alle jubilea- en afscheidsfeestjes, etentjes en het regelen van de jaarvergadering.

 Zijn er ook nadelen?
Het is minder leuk als er heel veel typwerk is.

Kom je wel eens beroemde mensen tegen tijdens je werk?
Ja, Leco van Zadelhoff, omdat hij veel doet voor Douglas. Bij mijn vorige baan bij Musis Sacrum in Arnhem, kwam ik heel veel beroemde mensen in de muziekwereld tegen. Nu spreek ik veel leveranciers van make-up artikelen en geuren. Dat zijn hele leuke en gezellige personen!

Hoe belangrijk is uiterlijk in jouw baan?
Uiterlijke verzorging is altijd belangrijk. Je hoeft niet heel knap te zijn, maar het is fijn als je er goed verzorgd uitziet en leuk gekleed gaat.

Heb je nog tips voor meiden die secretaresse willen worden? Wat moeten zij vooral wel en niet doen?
Het is slim om na je studie bij veel verschillende soorten bedrijven gaan werken en veel werkervaring op doen op die manier. Dan kun je kijken welk bedrijf je het beste ligt. Ook is het goed om je mondje roeren. Enne: je oor overal te luister leggen en daar je voordeel mee doen!