Lifestyle

Bijzondere bijbaantjes: horeca-medewerkster

Voor deze rubriek "Bijzondere bijbaantjes" interview ik meiden met een apart, speciaal of opvallende job. Leuk om te lezen, en wie weet ook om inspiratie uit op te doen voor je eigen bijbaan! Deze keer: Ruby, een meisje dat viauitzendbureau ‘Rent a Butler’ in de horeca werkt.

Vertel eens wat je over jezelf …
Ik ben Ruby, 19 jaar oud en ik studeer modevormgeving aan de Willem de Kooning Academie. Naast dat hier het meeste tijd in gaat zitten hou ik van leuke dingen doen met vriendinnen, uitgaan, winkelen, surfen op internet, blogs en films.

Wat is jouw bijbaantje?
Ik werk in eerste instantie bij een lunchroom, maar omdat ik zo nu en dan wat extra wil verdienen ben ik bij het horeca uitzendbureau ‘Rent a Butler’ gaan werken. Dit is een bedrijf wat in feite ‘mensen’ verhuurt aan evenementen, restaurants, bedrijfsfeesten, bruiloften etc. Het werk wat je doet is heel uitgebreid en kan variëren van buffetkok tot in de bediening bij een lux sit-down diner! Erg leuk dus want je doet elke keer wat anders en omdat zij voornamelijk jongeren in dienst hebben die HBO of Universiteit doen werk je keer op keer met leuke jonge mensen en is het altijd erg gezellig. Het werk is heel vrijblijvend dus ik werk wanneer ik wil werken, kan ik niet werken dan is dat ook prima!

Hoe ben je aan dit baantje gekomen?
Een meisje tipte me ervoor! En nadat ik mezelf had ingeschreven werd ik uitgenodigd en aangenomen! Je hoeft niet per se veel ervaring in de horeca te hebben, zo doende leer je het namelijk. Rent a Butler geeft ook horeca cursussen waarbij je de basis leert, dus voor je het weet kun je aan de slag.

Wat verdien je?
Ik verdien bruto 8,50 per uur, dit is voor 18 en 19 jarigen. Zodra je 20 of 21 bent gaat dit met een euro omhoog. Een net salaris dus, want als je een paar uurtjes werkt tikt het wel door!

Wat is er zo speciaal aan dit baantje, wat zijn de voordelen?
Het is heel fijn dat het voornamelijk in de avonduren is, dus ik kan het prima naast mijn studie en andere baantje doen. Daarnaast is het grootste voordeel wel dat het heel vrijblijvend is.
Als er werk is wordt je gebeld of gemaild maar als jij zin hebt om te werken dan kun je zelf ook bellen en dan kijken ze of ze een klus voor je hebben. Elke dag is er wel wat te doen. Zit je in een tentamenweek of ga je op vakantie, dan geef je dat gewoon aan en is dat geen probleem!Je kunt online ook precies in je agenda aangeven wanneer je wel en niet kan; heel erg handig!

 Zijn er ook nadelen?
Het is en blijft horeca, dus het komt wel eens voor dat je tot in de late uurtjes moet. Maar met z’n allen is dat altijd erg gezellig en ik heb er geen problemen mee. Verder zijn het alleen maar voordelen. Er zijn ook genoeg klussen die gewoon op tijd eindigen of in het weekend overdag zijn.

Heb je nog tips voor andere jonge meiden die een leuk baantje zoeken?
Er zijn veel horeca uitzendbureaus, zoals Rent a Butler. Zoek eens op Google + je woonplaats; er zit er vast wel eentje in jouw buurt.