Lifestyle

Bijzondere bijbaantjes: party productie assistent

Voor deze rubriek "Bijzondere bijbaantjes" interview ik meiden met een apart, speciaal of opvallende job. Leuk om te lezen, en wie weet ook om inspiratie uit op te doen voor je eigen bijbaan! Deze keer: Minou, een party productie assistent!

(ik ben de linker)

1. Vertel eens wat je over jezelf…

Mijn naam is Minou Moenis, ik ben 20 jaar en woon op kamers in Amsterdam. Ik ben bijna afgestudeerd van de opleiding Media en Entertainment Management en begin in september met Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Naast mijn studie werk ik (behalve in de zomermaanden) voor een website op het gebied van uitgaan.

2. Wat is jouw bijbaantje?

Ik werk gedurende de zomermaanden voor het waterpark slash feestlocatie Star Beach. Star Beach is een van de populairste vakantie hotspots en ligt in Chersonissos op Kreta. Overdag liggen alle jongeren op bedjes rondom de luxe zwembaden of op een van de strandjes die bij het park horen, terwijl er de hele dag dj’s muziek verzorgen. TMF loopt hier in het hoogseizoen de hele dag te filmen, elke dag om 5 uur is er een schuimparty (waar iedereen helemaal losgaat!) en je kan de hele dag door in je bikini bungeejumpen boven de Middellandse Zee! Drie avonden in de week is Star Beach een soort festivalterrein, en elke maandag is een van de beruchtste white parties van Europa: namelijk Beachflirt! Op dinsdag host TMF een afternoon party en op donderdag is er Lovestar. Voor deze drie feesten worden alle populaire Nederlandse dj’s ingevlogen, zoals Don Diablo, Roog en Lucien Foort. Mijn taak is om samen met 2 goede vriendinnen ervoor te zorgen dat de dj’ zich op hun gemak voelen, de promotie gedaan wordt en hoe we de organisatie nog beter kunnen doen. Een beetje van alles wat dus!

3. Hoe ben je aan dit baantje gekomen?

Vorig jaar heb ik al propper voor de feesten gewerkt. Ik ben dus al bekend met het concept. Wij hebben dit jaar de manager benaderd of hij een andere baan voor ons had, waar wij echt iets van konden leren. Dit leek mij perfect aansluiten op mijn opleiding!

(ik zit linksonder)

4. Wat is er zo speciaal aan dit baantje, wat zijn de voordelen?

Wat niet? Ik werk samen met de leukste jongeren uit Nederland, Australië, Ierland en nog veel meer. Mijn werkplek is in de leukste hotspot van alle Europese vakantiebestemmingen. Ik werk voor de drukste zomerfestivals, waar ik maar liefst 3 keer in de week bij ben en ik ben ruim 2 maanden op het zonnige Kreta. (terwijl ik dit typ zie ik 1 van mijn collega’s bungee jumpen…)

5. Zijn er ook nadelen?

Excuusjes verzinnen zit er niet in in de evenementenbranche. Het is hard werken en soms ook veel langere dagen maken dan je eigenlijk had verwacht. Het is ook belangrijk om creatief te zijn om toch dat ene te voor elkaar te krijgen wat je baas zo graag wilt zien. Je moet er wel echt tegen kunnen om je ouders, vrienden en/of vriendje in Nederland achter te kunnen laten, want zodra je hier bent merk je wel dat bijna niemand veel contact heeft met het thuisfront.

6. Heb je nog tips voor andere jonge meiden die een leuk baantje zoeken?

Ga iets doen wat je echt leuk vindt! Ik ben toen ik 19 was al begonnen met werk wat ook echt bij mijn opleiding paste en dat is zo belangrijk. Je kunt jezelf veel meer geven als je het echt leuk vindt. Ik was 19 toen ik voor het eerst in het buitenland ging werken en was lang niet een van de jongste. Als je een baantje zoekt in het buitenland moet je vanaf november goed de sites van alle buitenlandse clubs en kroegen in de gaten houden. Ook zijn er organisaties in Nederland die hier personeel voor werven. In de bekende vakantiebestemmingen voor Nederlanders, zoals Kreta dus, werken bijna alleen maar Nederlanders in de populaire clubs en kroegen.