Lifestyle

Bijzondere bijbaantjes: werken bij een dinnertheater

Voor deze rubriek "Bijzondere bijbaantjes" interview ik meiden met een apart, speciaal of opvallende job. Leuk om te lezen, en wie weet ook om inspiratie uit op te doen voor je eigen bijbaan! Deze keer: Ilse, zij treedt op bij een dinnertheater.

Vertel eens wat je over jezelf…

Mijn naam is Ilse, ik ben 20 jaar en studeer aan de MTRO de Rooipannen. Mijn grootste hobby is dansen waar ik ook mijn zakcentje mee verdien. Ik heb verschillende stijlen gedaan zoals streetdance en hiphop, maar mijn hart ligt toch bij modern, jazz en klassiek. Andere hobby’s zijn stappen met vriendinnen, winkelen, uit eten gaan en gezellige filmavondjes.

Wat is jouw bijbaantje?

Ik werkte als danseres bij Inspiration point, een dinnertheater. Op dit moment loop ik fulltime stage als danseres en entertainer bij dit bedrijf. Wanneer je zou willen werken in het showteam moet je een minimale leeftijd hebben van 18 jaar. Als je niet in de buurt woont is het een pluspunt dat je in het bezit bent van een rijbewijs omdat het openbaar vervoer maar tot 23.00 uur rijdt.

Inspiration point heeft twee shows; voor een avondje uit kunnen gasten een van de twee shows boeken op de website. Men kan ook een arrangement kiezen. Deze avond is niet zoals gewone avondjes uit, het is echt een speciaal dinnertheater. Men kan er eten terwijl ze kijken naar een show vol dans, zang en cabaret. Alles wat men die avond hoort wordt live gezongen. Het allerleukste is toch wel de interactie met de gasten. Het is niet de bedoeling om rustig stil te zitten en naar de show te kijken. Nee, het is hier juist de bedoeling dat men lekker los kan gaan en heerlijk kan feesten! Om even op adem te komen van al het gehos en gedans zitten er ook hilarische stukken cabaret in. 

Naast het dansen in de show, hoort er ook de horeca bij. Alle medewerkers, dus ook de mensen die op het podium staan, serveren de gasten.

Ik werkte meestal 2 tot 3 dagen in de week, vrijdag, zaterdag en soms donderdag of zondag en startte dan meestal om 18.00 uur en was rond 02.00 ‘s nachts weer thuis. Op dit moment werk ik er de gehele week alleen op maandag en dinsdag zijn we vrij. Ik start om 13.00 en ben ook nu weer rond 2.00 uur thuis.

Hoe ben je aan dit baantje gekomen?

Omdat ik op school een verslag moest maken over een bepaald soort bedrijf ging ik opzoek en vond ik de website van Inspiration point. Toen ik eenmaal op de website aan het kijken was vond ik het kopje vacaturen, daar zag ik dat ze nog dansers en danseressen zochten. Nu had ik wel eens vaker audities gedaan dus dacht ik: ik waag een gokje! Ik heb ze toen een mail verstuurd met mijn cv, danservaringen en werkervingen. Ik gaf toentertijd ook danslessen. Na aanleiding van dit mailtje kreeg ik een telefoontje of ik auditie wilde komen doen ik moest een zelfbedachte dans laten zien van 2 minuten. Dat heb ik dus gedaan en ik werd aangenomen!

Wat is er zo speciaal aan dit baantje, wat zijn de voordelen?

Ik vind het vooral speciaal omdat ik met mijn grootste hobby geld kan verdienen. Ik werk elke dag weer met liefde en plezier. Het is elke dag weer anders omdat je elke dag weer andere gasten in de zaal hebt, en elke groep mensen reageert toch weer anders. Zo heb je ooit te maken met mensen die in het begin niet echt los willen komen maar op het einde van de avond willen ze niet naar huis. Je hoeft niet naar de sportschool omdat je genoeg workout hebt omdat je de hele tijd in de weer bent. Het is niet alleen leuk maar je leert er ook nog eens ontzettend veel op dans-, zang- en acteergebied. Je moet hard werken maar je krijgt er een hoop leuke dingen voor terug. Zo hebben we ook een keer opgetreden met de zomeravondfeesten voor wel 3000 mensen. Echt super gaaf!

Zijn er ook nadelen?

Echte nadelen zijn er niet aan dit werk. Misschien is het voor sommige een nadeel dat je echt elk weekend werkt en dus geen tijd hebt om uit te gaan met vriendinnen. En je niet naar alle feestjes kunt gaan. Maar voor mij is dat niet echt een nadeel. Misschien komt het dus ook omdat ik zoveel plezier heb ik mijn werk. Ik woon ook niet ver van mijn werk vandaan. Dus wanneer ik klaar ben op een zaterdag avond om 1.30 uur kan ik gerust nog even met de auto naar de stad in Eindhoven rijden om nog een drankje te doen met vriendinnen.

Heb je nog tips voor andere jonge meiden die een leuk baantje zoeken?

Probeer zo veel mogelijk ervaring op te doen. Zelf heb ik dat ook gedaan. En als je echt iets wilt dan kom je er met 100% hard werken en inzet. Ik heb er altijd van gedroomd om te mogen optreden in een theater en dit is uitgekomen!