Lifestyle

Bijzondere bijbaantjes: presentatrice op TMF

Voor deze rubriek "Bijzondere bijbaantjes" interview ik meiden met een apart, speciaal of opvallende job. Leuk om te lezen, en wie weet ook om inspiratie uit op te doen voor je eigen bijbaan! Deze keer: Lara, presentatrice van een live-chat programma op TMF.

1. Vertel eens wat over jezelf… 

Ik ben Lara Steenvoorden, 21 jaar oud en ik studeer Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam; waar ik ook woon. Naast het studeren werk ik en probeer ik zo nu en dan mijn hobby's nog uit te voeren. Ik schrijf graag, ben wild van snowboarden en houd ik me ook wel zo nu en dan bezig met fotograferen.

2. Wat is jouw bijbaantje?

Als bijbaantje "presenteer" ik het live-chat programma “TMF Laat” op TMF. Het wordt elke maandag t/m donderdag uitgezonden van 11 tot 12 uur 's avonds (ja, zo laat!). Ik werk op de donderdag. Het programma duurt een uur en in die 60 minuten worden er clips uitgezonden. Onder in beeld zie je een chatbalk en een live videobeeld waar je mij ziet zitten. Kijkers kunnen via de sms antwoorden op vragen of gewoon gezellig met mij kletsen. We bespreken onderwerpen als muziek, films, liefde, bijbaantjes en vriendschap.

3. Hoe ben je aan dit baantje gekomen?

Ik was al een tijdje op zoek naar een bijbaantje. Via Hyves vond ik advertenties en daartussen stond een oproepje voor hosts/presentatrices voor een nieuw chatprogramma op een muziekzender. Ik heb hierop gereageerd en een aantal weken later mocht ik op gesprek komen. Uiteindelijk ben ik uitgekozen!

4. Wat verdien je?

Ik krijg 50 euro voor het uurtje dat ik daar zit. 

5. Wat is er zo speciaal aan dit baantje, wat zijn de voordelen?

Natuurlijk is het speciaal omdat het op TV is en je toch weer elke week met je gezicht op TMF te zien bent. Daarnaast is het bijzonder omdat je met allerlei jongeren spreekt, die allemaal wel iets te vertellen of te vragen hebben. Ik vind het vooral grappig dat dit gesprek gewoon via de televisie en sms gaat en niet gewoon via internet of de telefoon. De voordelen van dit baantje zijn dus eigenlijk de leuke interactie met de kijkers, het geld en de bijzondere aspecten!

6. Zijn er ook nadelen?

Jazeker. Veel mensen denken dat het altijd over seks gaat, of dat het te vergelijken is met Call TV. Ik ben het hier niet mee eens. We praten namelijk niet over seks. Wanneer mensen hier toch over beginnen worden die opmerkingen niet doorgelaten (je ziet ze dus niet op televisie). Daarnaast moet je wel stevig in je schoenen staan omdat er toch wel eens berichtjes binnen komen die erg negatief zijn. Mensen schelden je uit of bedreigen je. Ik zie dit dan maar als berichtje van een kansloos persoon. Want waarom zou je zoiets doen? Als je mij dan niet leuk vindt om te zien, of wat anders, zap dan gewoon weg! 🙂

7. Heb je nog tips voor andere jonge meiden die een leuk baantje zoeken?

Kijk op Hyves! Op deze site staan echt heel veel leuke baantjes. Naast het "presenteren" werk ik ook nog bij de CoffeeCompany… dit baantje heb ik gevonden door gewoon op hun website te kijken. Dus wil je ergens graag werken? Kijk dan of er een site van dit bedrijf bestaat en zoek naar vacatures. Probeer in je sollicitatie gewoon goed te onderbouwen waarom je daar wilt werken en wees vooral jezelf! Het heeft geen zin om je anders voor te doen want daar zien ze uiteindelijk bij het gesprek wel doorheen.