Lifestyle

Goede voornemens

Het jaar is bijna ten einde. Heb jij al goede voornemens gemaakt? Wij hebben er wel eentje: meer sparen! Want van al die mooi items in de winkels (en op Girlscene.nl) worden we erg hebberig. Maar hoe betalen we het allemaal?!

Andere goede voornemens kunnen ook zijn: gezond(er) eten, stoppen met roken, gaan sporten, een oude hobby oppakken… Maar veel mensen (en ook jonge meiden) zijn van plan wat beter met hun geld om te gaan.

Dat hoeft niet meteen ‘hand op de knip’ te betekenen; maar als je slim met je money om gaat, kun je al heel veel bereiken. En sparen is daar een hele handige tip voor!

De website B.O.E.G. is daar heel handig voor. Het is een site met allerlei tips & tools om beter om te leren gaan met je geld. Ook hebben ze sinds kort wat nieuws: de Vergelijk Jezelf tool

Deze tool is superhandig als je wil checken of jouw inkomsten en uitgaven een beetje gelijk zijn aan die van andere jongeren van jouw leeftijd. In de tool worden jouw in & uitgaven vergeleken met cijfers van het NIBUD. Zij weten dus precies wat er gemiddeld is in Nederland.

Wat zijn jouw goede voornemens? En ga jij ook beter leren omgaan met je geld (misschien wel via B.O.E.G.?)