Lifestyle

Op naar de top

Ben jij vastbesloten om later een carrièretijger te worden en te stralen aan de top? Of je nou actrice, beautyblogger, makelaar of zakenvrouw met eigen bedrijf wilt worden, met hard werken kun je alles bereiken. Girlscene geeft je tips op weg naar de top en onthou: niets is onmogelijk.

opnaardetop

1. Laat je niet intimideren
Er zullen altijd mensen zijn die bijvoorbeeld zeggen dat het niet gaat lukken om later een eigen bedrijf op te zetten of toegelaten te worden door de kunstacademie. Trek je daar zo min mogelijk van aan en vergeet zo snel mogelijk wat er tegen je gezegd is. Waar een wil is, is een weg. Als jij gaat twijfelen aan jezelf, dan straal je die onzekerheid uit en daar kom je zeker niet verder mee.

2. Hou de lol er in
Droomde je altijd van een carrière als arts, maar heb je nu je gaat studeren toch je twijfels? Denk dan goed of dit is wat je echt wilt. Het is belangrijk dat je altijd plezier hebt in wat je doet, al gaat het om een bijbaan of je studie. Zodra je er geen lol meer in hebt vreet het energie. En die power heb je eigenlijk hard nodig om te bereiken wat jij wilt.

opnaardetop

3. Wees niet bang, gewoon doen!
Net als dat er altijd mensen zijn die je proberen te intimideren, zijn er altijd mensen die meer kennis hebben en een echte expert zijn in hun vakgebied. Maar dat betekent niet dat jij niet de top kunt bereiken. Wil je heel graag een eigen blog beginnen, maar ben je bang dat je niet genoeg kennis hebt van bijvoorbeeld fashion of beauty? Maak je geen zorgen, start gewoon je eigen blog met de kennis die je nu hebt. Naarmate je meer blogt doe je ook meer kennis op. Ze zeggen niet voor niets: al doende leert men.

opnaardetop

4. Luister goed naar een ander
Droom je er van om op de toneelschool opgeleid te worden tot een topactrice? Kijk dan of je een theaterstudent kunt vinden voor advies. Vraag naar de do’s en dont’s voor een auditie, wat je nu al kunt doen om je voor te bereiden en hoe je als actrice nou succesvol wordt. Luister goed naar het advies, het kan altijd van pas komen.

opnaardetop

5. Maak vrienden, geen vijanden
Om aan de top te komen heb je altijd mensen om je heen nodig om te netwerken. Maak dan ook geen vijanden, je weet nooit wanneer je iemand nog nodig zult hebben in de toekomst. Ook al zegt een persoon iets lelijks tegen jou, blijf professioneel. Dan straal je klasse uit en komen mensen sneller op je af.

Wat wil jij het liefst gaan doen in de toekomst?

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda