Lifestyle

Verslag Girlscene Budgetweek 1

De kop is er af. We hebben een week overleefd. Het was soms wat lastig, moeilijk en we mopperden wel eens wat, maar het was vooral heel leuk. Het slechte nieuws? Nu begint week twee en die is voor ons alle drie moeilijker. Lees hier het verslag van de eerste Girlscene Budgetweek!

De meiden die ons volgen op Twitter (hashtag #GSbudget) hebben al een beetje mee kunnen kijken hoe alles verliep. Brenda hield braaf haar kasboekje bij en probeerde ondertussen niet te veel te kopen, Esmée stond vooral de laatste dagen met haar handen in het haar voor de kast en Marjolein stond op de Noordermarkt en toen was de fotocamera leeg. Naja weet je wat, ze doen zelf verslag:

boeg budget

Stagiaire Brenda: Gat-ver-dam-me. Dingen zijn altijd op en stuk op de momenten dat je het niet kunt gebruiken. Net zoals nu tijdens de budgetweken. Mijn tas slijt, het inkt voor de printer en het afwasmiddel is op en mijn favo lipstick is gesmolten. Gesmolten? Ja, gesmolten. Ik heb overigens geen nieuwe tas of wat dan ook gekocht hoor, alleen één keertje gezwicht voor een nagellak. Ik hoop dat het mij de tweede week wat meer meezit en dit soort geintjes niet meer gebeuren. Trouwens, ik ben nog hard op zoek naar budgetproof recepten voor salades. Dus als je iets lekkers weet, let me know!

boeg budget

boeg budget

Hoofdredactrice Marjolein: Daar ging ik, vol enthousiasme naar de Noordermarkt in de Jordaan. Camera, check. 20 euro biljet, check. Goede hoop, check. Met de Noordermarkt in de verte, besloot ik mijn fiets te parkeren aan de overkant van de gracht en mijn briefje van 20 met de markt op de achtergrond te fotograferen. Ja hoor, batterij leeg! Eenmaal terug op de redactie heb ik gauw nieuwe plannen gemaakt, want de markt is er alleen op maandagochend en deze was alweer bijna voorbij! De Noordermarkt werd de Albert Cuyp, deze staat er tenminste de hele week. Met een fully loaded camera ging ik weer op pad. Een topje, een jurkje en zelfs een broek kon ik nog wel voor een paar euro op de kop tikken. Maar schoenen… geen gemakkelijke uitdaging! Gisteren ging ik opnieuw naar de Noordermarkt, poging twee. En denk je dat het gelukt is? Wel heb ik alsnog de foto met het briefje van 20 euro kunnen maken! Volgende week laat ik jullie de twee complete outfits zien…

boeg rabo

boeg rabo

Esmée heeft 7 dagen lang haar witte shirt (waar zij er 2 van heeft) gedragen in diverse outfits, way to go!

Redactrice Esmée: ‘Eerste week, wit T-shirt, zeven combinaties. Zo moeilijk kan dat niet zijn toch? ‘Eitje!’ riep ik enthousiast. Dat viel een beetje tegen. De eerste en tweede outfit waren inderdaad een makkie. Maar nummero 5 t/m 7 waren iets lastiger. Het weer werkte niet echt mee (lees: regen, regen en nog eens regen) en ik wilde wel dat de outfits alle zeven goed verschilden. Het is gelukt zoals je ziet, maar ik vraag me af hoe ik deze tweede week met mijn opvallende kledingstuk ga overleven!
Ps. Voor de nieuwsgierigen: Ik heb twee exact dezelfde witte T-shirts en die heb ik inderdaad tussendoor gewassen. Je rook mij dus niet aankomen zeg maar.

Ben je benieuwd hoe het ons vergaat in de tweede week en of Marjolein een succesvolle ochtend heeft gehad op de Noordermarkt? Op Girlscene Twitter lees je onze avonturen! Onze tweets zijn te herkennen aan de hashtag #GSbudget!

Liefs, Girlscene