Lifestyle

DIY Budgetweken: de inzendingen

Na de Girlscene budgetweken, vroegen we een aantal weken geleden jullie aan het woord! Redacteur Esmée droeg zeven dagen achter elkaar hetzelfde kledingstuk op diverse manieren, Hoofdredacteur Marjolein moest twee outfits kopen voor twintig euro en stagiaire Brenda moest haar complete budget halveren! Maar hoe budget-proof leven onze lezeressen? En hebben zij tips voor ons?

Het idee van het budgetteren is ontstaan toen de redactie aan het surfen was op B.O.E.G., een handige website boordevol tips en tools om beter te leren omgaan met je geld. Lees onze challenge terug!

Tijd om de rollen om te draaien en onze lezeressen aan het woord te laten. Je kon jouw actie, persoonlijk plan of verhaal toesturen. En dat hebben jullie gedaan! De redactie heeft twee verhalen uitgekozen om te delen met onze lezeressen.

diy budgetweken

Lezeres Cassandra stuurde enthousiast haar plan de campagne in. Haar doel? Deze meid heeft net haar rijbewijs en is direct aan het sparen geslagen voor een auto. Haar dream car? Een Mini Cooper. Zal het haar lukken? Met deze budget-proof tips vast en zeker! Wij raakten geïnspireerd en willen haar tips graag met jullie delen…

-  Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en ben dan ook vaak te vinden achter mijn naaimachine om zelf dingen in elkaar te knutselen. Met een vriendin maak ik nu ongeveer twee jaar allerlei kleine dingetjes. Van hoesjes voor je mobiel tot sleutelhangers. I love it. We verkopen deze bijvoorbeeld op braderieën en rommelmarktjes. Niet alleen gezellig maar het verkoopt ook erg goed! Dit geld gaat rechtstreeks mijn spaarrekening.

– Mijn vriend woont op 2,5 uur reizen bij mij vandaan. Ik heb een OV-kaart waarmee ik doordeweeks gratis kan ‘treinen’. Omdat ik mijn vriend vooral in het weekend zie, probeer ik altijd zoveel mogelijks doordeweeks te reizen. Dan ga ik bijvoorbeeld op vrijdagavond en reis ik maandagochtend weer terug. Dit scheelt 12,50 euro!

– Als ik een dagje ga shoppen of iets gezelligs ga doen, probeer ik zelf eten of drinken mee te nemen. Kleine beetjes helpen echt!

– In de supermarkt neem ik altijd het goedkoopste product uit het vak en ik ben gek op aanbiedingen! Dat heb ik van mijn moeder geërfd. Als de folders op de mat liggen kijken we direct of er iets tussen zit. Mijn moeder zit vol met handige ideeën. Zoals heel veel moeders, koopt zij vlees in de aanbieding en vriest ze de helft in. Voor een andere keer!

– Als ik uitga drink ik bijna geen alcohol. Dat scheelt veel geld en ik heb het met een cola ook super naar mijn zin met vriendinnen!

– Zeeman, Wibra en de Action. Drie superfijne winkels waar je altijd leuke en handige dingen kunt kopen voor een klein prijsje. Zeker een aanrader!

mini diy budget

Al deze tips bij elkaar bespaar ik een hele hoop geld! Ik hoop over 2 jaar genoeg gespaard te hebben zodat ik mijzelf de trotse eigenaar van een Mini Cooper mag noemen!

Liefs,
Cassandra

Lezeres Silke stond te popelen om haar verhaal te sturen, na het lezen van de oproep. Want deze jonge meid woont momenteel in Spanje en is al een tijdje hardcore aan het bezuinigen. Hoe? Dat gaat ze zelf vertellen!

silke diy budgetweken

Dit ben ik!
Een meisje van eenentwintig jaar die een half jaar in Spanje woont en werkt als au pair bij een gezin met drie lieve kindjes. Als au pair verdien ik zestig euro in de week, daardoor moet ik wel zuinig aan doen met mijn geld! Aan mijn spaarrekening probeer ik niet te komen, want als ik weer terug in Nederland kom van dit avontuur, ben ik van plan samen te gaan wonen met mijn vriendje. Zestig euro dus. Yes, daar moet ik het mee doen. Nu klinkt dit niet heel moeilijk –ik woon bij het gezin en eet met hen mee- maar als ik een weekendje naar Madrid, Valencia of naar een andere hotspot in Spanje wil gaan is het soms toch best lastig!

Hoe ik dit doe? Mijn tips!

– Als ik een weekendje weg ga in Spanje, zoek ik altijd een budget hostel op  ronde de tien euro per nacht.

– Bij een weekendje weg neem ik altijd zoveel mogelijk boodschappen mee uit de supermarkt. Hiermee bespaar ik een hele hoop geld en het is natuurlijk net zo gezellig om een boterhammetje te eten in een mooi park.

– Ik vermijd musea en geniet hier vooral van het mooie uitzicht en de Spaanse gebouwen en prachtige kerken. I love sightseeing!

– Met de kinderen gaan we vaak knutselen en ik maak dan mijn eigen sieraden! Ik heb fimo klei meegenomen uit Nederland, waarmee ik mijn eigen sieraden en sleutelhangers maak. Hierdoor heb ik ook minder behoefte spullen te kopen.

– Als er iemand jarig is in Spanje, bijvoorbeeld een van de kinderen of een vriend of vriendin, maak ik vaak zelf cadeautjes! Voor de meisjes een zelfgemaakt sieraad of voor de kleine kindjes een knuffeltje. Dat vinden ze altijd een superlief gebaar, en ik vind het erg leuk om te doen!

diy silke

Mijn zelfgemaakte creaties

silke diy budget

Ideeën om van gerecycled materiaal items te maken, als ik om mijzelf ga wonen…

silke omgeving diy budget

Een paar foto’s van mijn verblijf in Spanje en enkele stedentrips. Om te laten zien dat ik met zestig euro per week een superleuke tijd kan hebben!

Liefs,
Silke

Heb jij nog een gouden tip om te besparen? Of heb jij een persoonlijk doel wat je wilt delen? Laat het ons weten!

Door de redactie