Lifestyle

Filmpje: Girlscene vroeg scholieren naar hun geldzaken

Vorige week gaven we al een scoopje weg dat Marjolein en ik (Evi) op pad zijn geweest met twee cameramannen. Nieuwsgierig geworden? Lees en kijk snel verder!

Girlscene vroeg zich af waar jongeren nu voornamelijk hun geld aan uitgeven. Daarom gingen we vorige week, in samenwerking met B.O.E.G., op pad!

boeg

Op B.O.E.G. kun je jouw uitgavenpatroon vergelijken met die van je leeftijdgenootjes, maar ook vind je er handige tools zoals het maken van een spaarplan én tips van Girlscene lezeressen over het besparen van geld. Handig toch?

De Girlscene redactie bracht vorige week maandag een bezoek aan Het Amsterdams Lyceum en vroegen leerlingen tijdens de gymles naar hun geldzaken. Veel van hen vertelden dat ze op dit moment hard op zoek zijn naar een bijbaantje voor in de vrije uurtjes, bijvoorbeeld voor in deze kerstvakantie! Ook verbaasde het ons dat bij veel van de jongeren het meeste geld op gaat aan drank tijdens het stappen en sigaretten. Ook zijn de meeste van hen veel geld kwijt aan het uitgaan. Luister mee naar wat deze jongeren nog meer over hun geldzaken te vertellen hebben:

 

Ziet jouw uitgavenpatroon er ongeveer net zo uit als van deze jongeren? Of geef jij je geld uit aan heel andere dingen? Zo ja, waar gaat het meest van jouw geld naartoe?

Door Evi