Lifestyle

Lezeres Cassandra: ‘Ik spaar voor een Mini Cooper!’

Na de Girlscene budgetweken, vroegen we een aantal weken geleden jullie aan het woord! Veel lezeressen stuurden enthousiast hun persoonlijke plan de campagne in. Waaronder lezeres Cassandra, zij spaart voor (en droomt van) een Mini Cooper! That’s right, een eigen autootje.

Vorige week vertelde zij over haar dream car en hoe zij hiervoor aan het sparen is geslagen. Maar heeft ze wel rekening gehouden met het onderhouden van een auto, en andere kosten die daarbij komen kijken? Vroegen lezeressen zich af. Vandaag deel II!

Uit onze oproep is gebleken dat ook veel Girlscene-lezeressen budget-proof leven. Het idee voor deze oproep is ontstaan toen de redactie afgelopen zomer zelf op rantsoen ging. Op B.O.E.G. zagen we allerlei handige tips om een persoonlijk spaardoel te bereiken, maar ook om beter met je geld te leren omgaan door een kasboekje bij te houden. Handig!

Dus besloten we zelf aan de slag te gaan. Na de challenge van de redactie (redacteur Esmée droeg zeven dagen achter elkaar hetzelfde kledingstuk op diverse manieren, hoofdredacteur Marjolein moest twee outfits kopen voor twintig euro en stagiaire Brenda moest haar complete budget halveren) vroegen we aan onze lezeressen of zij ergens voor sparen én dus moeten letten op hun budget. Zoals je onlangs hebt kunnen lezen, spaart Cassandra voor een Mini Cooper en dat riep vragen op bij lezeressen. Vandaag beantwoord zij deze!

Lees hier het vorige artikel!

Hoe oud ben je?
Ik ben 18 jaar. Op 22 februari word ik 19!

cassandra

Wat is jouw droombaan?
Ik heb nog geen idee. Ik volg nu de opleiding Interieuradvies en daar heb ik het naar mijn zin! Maar het lijkt mij ook super om later mijn eigen accessoires winkel te runnen.

Dus niet in de auto-industrie? Hoe kom je aan de ‘drive’ voor auto’s, voor een Mini?
Als sinds mijn 11e vind ik de Mini de mooiste auto! Niemand was het toen met mij eens, ze vonden het maar een lelijk ding. Inmiddels is de Mini helemaal hot en vindt iedereen dit autootje cute. Je ziet ze nu overal.

Je spaart voor een Mini, maar ben je al in het bezit van een rijbewijs?
Toen ik 18 werd, ben ik gelijk begonnen met het nemen rijlessen. Afgelopen zomer, op 28 juli, heb ik mijn rijbewijs gehaald en daar geniet ik nog elke dag van! Ik houd ook echt van autorijden.

Heb je ook gespaard voor je rijbewijs?
Nee, mijn rijbewijs heb ik van mijn ouders gekregen. Een paar jaar geleden hadden we een deal gemaakt. Als ik niet zou roken voor mijn 18e, kreeg ik mijn rijbewijs cadeau. En als ik na mijn 18e ga roken dan moet ik het terug betalen. Inmiddels heb ik nog nooit gerookt en ben ik ook niet van plan dat te gaan doen, haha. Een afspraak die veel jongeren in Nederland hebben met hun ouders.

Ik rijd heel graag auto! Thuis mag ik vaak de auto meenemen en dan vind ik het soms super om lekker (verantwoord) te scheuren met dat ding! Haha. Eigenlijk was ik altijd wel bezig met auto’s. Vroeger deed ik ’s avonds in de auto altijd wedstrijdjes met mijn vader wie de meeste automerken kon herkennen aan de koplampen.

Voor welk model Mini Cooper ben je aan het sparen?
Ik spaar voor het nieuwe model. Het liefst de cabrio en in de kleur crème, alhoewel ik zelf dol ben op roze. Helaas wordt de roze Mini Cooper niet standaard in productie genomen.

Ik vind de Mini vrouwelijk, maar stoer. Het interieur is mooi. De buitenkant vind ik ook prachtig. Kortom, een mooie auto!

mini

Heb je je verdiept in het onderhouden van een auto, de kosten die er allemaal bij komen kijken?
In het onderhouden van een auto, nog niet specifiek. Wel weet ik dat daar veel kosten bij komen. Mijn vader is automonteur geweest en hij weet daarom van a tot z waar je op moet letten. Wanneer er iets mankeert aan de auto’s van mijn ouders, maakt hij dit altijd zelf. Het scheelt een hele hoop geld.

Ook heb ik rekening gehouden met verzekeringen en de jaarlijkse Apk-keuring. Tegen de tijd dat ik het geld bij elkaar heb gespaard, heb ik hoogstwaarschijnlijk een vaste baan. Dan heb ik een vast inkomen om de verzekering, wegenbelasting en dergelijke te betalen.

Uiteraard weet je nooit voor welke verrassingen je onderweg komt te staan, maar met mijn spaarplan ben ik al een heel eind op de goede weg. Ik hoop over 2 jaar genoeg gespaard te hebben, om mijzelf te trotse eigenaar van een Mini Cooper te noemen!

Bedankt Cassandra, voor het delen van jouw spaardoel!

Waar spaar jij voor? En welke bumps in the road kom jij tegen, nu je bewuster met je geld omgaat?

Door de redactie