Lifestyle

Topbaantje alert: oppassen

Dit oude vertrouwde baantje kent natuurlijk iedereen: oppassen. Op je jongere neefjes en nichtjes, kleine buurkindjes en samen met je vriendinnen bij hun jongere zusjes en broertjes. Maar niet iedereen heeft deze connecties. Wij hebben tips & tricks voor meiden die graag willen oppassen. Het is een leuk baantje en het verdient ook nog eens goed!

oppassen

Hoe vind ik een oppasadresje?
Om een leuk oppasadresje te vinden kun je allerlei acties ondernemen. Marieke stuurde ons deze tips:

– Plaats een advertentie op Marktplaats. Het klinkt misschien raar, maar het werkt echt! Kies wel voor een advertentie met foto, zodat je oppasouders je alvast kunnen zien. Pas hier natuurlijk wel mee op. Hou je ouders op de hoogte als je hiermee bezig bent en laat ze samen met je mee kijken. Jullie kunnen samen een keertje langsgaan!

– Hang een briefje op in de supermarkt. Iedere supermarkt heeft namelijk wel een bord waar je zulke briefjes kunt achterlaten. Je kunt natuurlijk ook een A4tje zelf uitprinten met je telefoonnummer erop.

oppassen

– Laat je moeder reclame voor je maken. Die kent namelijk genoeg moeders met kinderen die misschien wel een leuk adres weten! Via via kun je zo aan je oppaskindjes komen.

– Er bestaan ook oppas websites. Daar kun je een profiel aanmaken. Zo kom je in contact met mensen die nog een oppas zoeken! Lees nog even verder voor deze websites.

Maak een leuk A4tje met je foto en een leuk tekstje, en print dit een aantal keer uit. Gooi het in de brievenbussen van buren uit je straat. Zo vind je misschien wel iemand die bij jou in de straat woont! Super makkelijk en dichtbij dus.

Let goed op! Soms hoor je mensen wel eens mompelen dat ze geen oppas kunnen vinden, zoals die leraar op school, dan kun je jezelf meteen aanbieden.

oppassen

Oppas websites
Zoals al eerder vernoemd, zijn er een aantal leuke websites waar je een oppasadresje kunt vinden. Een daarvan is Oudermatch. Hierbij kun je jezelf heel makkelijk registreren. Daaruit worden een aantal matches bij jouw in de buurt gezocht. Zo kun je contact maken met allerlei oppasadressen.

oppassen

Au-pair
Ben jij net klaar met je middelbare school en weet je nog niet wat je wil doen? Of misschien heb je al een studie gekozen die helemaal niet goed is bevallen. Au-pair zijn is dan heel erg leuk om te doen! Je kan naar bestemmingen zoals Frankrijk, Amerika, Australië en Spanje. De wereld kent geen grenzen voor jouw!

Zo biedt Travel Active een au-pair programma waar jezelf je bestemming kunt kiezen. Ook is er een speciaal zomerprogramma waar je alleen maar een paar weekjes van huis bent.

Tips bij kennismaking
Als je een oppasadres hebt gevonden ga je ze een keer ontmoeten. Wees niet te verlegen bij dit gesprek, ze hebben tenslotte jou uitgekozen dus dat betekent al iets heel positiefs! Wees natuurlijk ook leuk naar de kinderen, want dat is toch wel het belangrijkste; De klik met je oppaskinderen.

oppassen

Oké, ik heb een oppasadres en wat nu?
Je hebt de ouders van je oppaskinderen al ontmoet en het is tijd dat je eerste keer oppassen aanbreekt. Hou je goed aan de regels die deze ouders hebben opgesteld. Het is erg belangrijk dat je de regels accepteert. Vergeet ook niet de geldzaken van te voren af te spreken. Stel vast hoeveel jij per uur wilt verdienen. Nog belangrijker, laat de kinderen niet met jou sollen! Wees streng, maar rechtvaardig. Zo maak jij van die kleine snotneuzen engeltjes 😉

oppassen

Hebben jullie nog leuke tips?

Bronnen:Travelactive& Oudermatch
Bron beeld: Weheartit
Tip ingezonden door: Marieke Smits

Door: Jitske